Σέρρες: «Παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων»
Τι αναφέρουν σε επιστολή τους οι γονείς του 11χρονου Βασίλη
Την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων ζητούν με ανακοίνωσή τους οι γονείς του 11χρονου μαθητή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην αυλή του σχολείου, ύστερα από έκρηξη λέβητα, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.
Οι γονείς, με γραπτή ανακοίνωσή τους, μέσω των δικηγόρων τους κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια, εξαιτίας της οποίας έφυγε από τη ζωή το παιδί τους.
«Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των υπευθύνων του σχολείου», αναφέρει η επιστολή, «όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών, αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου – Μάξιμου. Η οικογένειά του με βαθιά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων».
Στο μεταξύ, αποφασίστηκε να επαναλειτουργήσει το 9ο Δημοτικό Σχολείο την ερχόμενη Δευτέρα. Μετά την έρευνα από τον πραγματογνώμονα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αφού εκτελέστηκαν εργασίες καθαριότητας, το σχολείο είναι έτοιμο να δεχθεί και πάλι τους μαθητές το πρωί της Δευτέρας. Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Σερρών αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το σχολείο θα λειτουργήσει με προσωρινό σύστημα θέρμανσης-κλιματισμού σε κάθε αίθουσα και ότι «δρομολογήθηκαν, ήδη, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας».