Σε ύφεση η φωτιά στα Σπάτα, κοντά στο «Ελ. Βενιζέλος» – Σηκώθηκαν αεροπλάνα και ελικόπτερα (βίντεο)
Συναγερμός στην Πυροσβεστική με επίγειες και εναέριες δυνάμεις, μήνυμα από το «112» και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Φωτιά σε έκταση με ξερά χόρτα και οικοπεδικούς χώρους εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 22 Ιουνίου 2026, στα Σπάτα, σε σημείο ανάμεσα στην πόλη και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Bενιζέλος».
Η φωτιά πλέον βρίσκεται σε ύφεση, μετά από γιγάντια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων που έσπευσαν στο σημείο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 35 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
Παράλληλα, συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν την επιχείρηση, με στόχο τον έλεγχο της φωτιάς και την αποτροπή της επέκτασής της σε γειτονικές εκτάσεις.
Μάλιστα, εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το «112» για να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι της περιοχής.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή των #Σπάτων της Περιφερειακής Ενότητας #Ανατολικής_Αττικής
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) June 22, 2026
«Αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή των Σπάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής
Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πυρκαγιάς
Εξάλλου, σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή των Σπάτων προχώρησε η Αστυνομία λόγω της εν εξελίξει πυρκαγιάς.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ρεθύμνης από το ύψος της επαρχιακής οδού Παιανίας-Σπάτων.
Δείτε φωτογραφίες από το μέτωπο:
Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.


