Συλλαλητήριο και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα για την Παλαιστίνη

Οι παρευρισκόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο ελευθερίας και ακολούθησε η πορεία

Χιλάδες διαδηλωτές, πήραν μέρος σε μεγάλο συλλαλητήριο, το μεσημέρι της Κυριακής στην Αθήνα με κυρίαρχο το αίτημα «να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα».

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από το Πάρκο Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ, μπροστά από την οποία οι διαδηλωτές περνούσαν επί μισή ώρα, με κεντρικό σύνθημα, το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Στην κεφαλή της πορείας ήταν μια τεράστια παλαιστινιακή σημαία.

συγκέντρωση, πορεία, Παλαιστίνη

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Νωρίτερα στο Πάρκο Ελευθερίας χαιρετισμό απηύθυναν οι Παντελής Περδίκης μέλος της Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, και Παύλος Αλεξανδράκης, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Πάρκο Ελευθερίας καταγγέλθηκε από τους συγκεντρωμένους η στάση της ελληνικής κυβέρνησης «που απείχε στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το ψήφισμα της Ιορδανίας για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα».

συγκέντρωση, πορεία, Παλαιστίνη

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Παραβρέθηκε επίσης και ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιουσέφ Ντορχόμ.

συγκέντρωση, πορεία, Παλαιστίνη

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε ευχαριστήριο μήνυμα προς το ΠΑΜΕ και τα εργατικά συνδικάτα της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών, ενώ το συλλαλητήριο χαιρέτισε η Παλαιστινιακή Παροικία, το Παλαιστινιακό Σπίτι και τα μέλη τους.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Μέση Ανατολή: Συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης στο κέντρο της Αθήνας”,”description”:”Πάνω από 3000 κόσμου συμμετέχουν στην πορεία. n”,”thumbnailUrl”:”https://isthumbs.glomex.com/dC1ibGR0ajQzcm5xejUvMjAyMy8xMC8yOS8xNC81M18yNV82NTNlNzFlNTkxZDcxLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT1M3S”,”uploadDate”:”2023-10-29T14:55:09.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v17l28y0qoz&playlistId=v-cwl0bnc6fx5l”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν