Σύμη – Αποκάλυψη: Ο Μόσλεϊ είχε πάθει παροδική αμνησία το 2019 στην Κορνουάλη!

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον παρουσιαστή του BBC που αγνοείται

Σύμη

Καθώς συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του Βρετανού δημοσιογράφου Μάικ Μόσλεϊ ο οποίος παραθέριζε στο νησί της Σύμης και αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη 5/6, ένα άγνωστο περιστατικό έρχεται στο φως.

Την ίδια στιγμή κατά την οποία ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική και Λιμενικό «σαρώνουν» το νησί από άκρη ως άκρη αναζητώντας στοιχεία που θα οδηγήσουν στα ίχνη του δημοσιογράφου, αποκαλύπτεται πως το 2019, και ενώ βρισκόταν με την σύζυγό του Κλερ στην Κορνουάλη, φιλοξενούμενοι από τον αδελφό του, είχαν πάει για κολύμπι και ξαφνικά βίωσε ένα επεισόδιο παροδικής σφαιρικής αμνησίας…

Η αμνησία του Μόσλεϊ στην Κορνουάλη

Μιλώντας στην Daily Mail το 2019, ο ίδιος είχε αποκαλύψει πώς κατέληξε στα επείγοντα μετά τη βουτιά που έκανε με την σύζυγό του στις ακτές της Κορνουάλης, εξηγώντας ότι «μπλόκαρε το μυαλό του» καθώς κολυμπούσε πίσω στην ακτή, και το επόμενο πράγμα που θυμάται είναι ότι ξύπνησε στο νοσοκομείο του Τρούρο…

Οι γιατροί τού είπαν ότι ήταν σχεδόν βέβαιο ότι είχε υποστεί ένα επεισόδιο παροδικής σφαιρικής αμνησίας, αλλά οι επιπτώσεις της είναι περιορισμένες και οι άνθρωποι συνήθως δεν υποφέρουν περισσότερες από μία φορές.

«Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι βρίσκομαι στα επείγοντα περιστατικά στο νοσοκομείο του Τρούρο, με την Κλερ να κάθεται δίπλα μου και να δείχνει εξαιρετικά ανήσυχη. Καθώς περιμέναμε να μας δουν, μου είπε ότι αφού βγήκα από το νερό, έδειχνα αμήχανος. Δεν ήμουν ιδιαίτερα αγχωμένος και από πολλές απόψεις φαινόμουν απολύτως φυσιολογικός. Ήμουν σε θέση να μιλήσω, αλλά προφανώς έκανα συνεχώς τις ίδιες δύο ερωτήσεις ξανά και ξανά: “Είναι 2017;” και “έχασα τις αισθήσεις μου;”» περιέγραψε ο ίδιος και συνέχισε:

«Επίσης, υπενθύμιζα συνεχώς στον εαυτό μου, δυνατά, ότι είχα τέσσερα παιδιά και έλεγα τα ονόματά τους, σαν να φοβόμουν ότι διαφορετικά θα τα ξεχνούσα. Για προφανείς λόγους, αυτό την ανησύχησε.

Με τη βοήθεια του αδελφού μου, η Κλερ με έντυσε και με πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Στο τμήμα των επειγόντων, περίπου δύο ώρες μετά το κολύμπι, η μνήμη μου άρχισε να επανέρχεται σιγά σιγά και άρχισα να αντιλαμβάνομαι το περιβάλλον μου».

«Δεν θυμόμουν πώς είχα φτάσει εκεί ή τι μου είχε συμβεί»

«Ευτυχώς, σύντομα με είδε μια νεαρή γιατρός που σαφώς ήξερε τι έκανε. Έκανε πλήρη νευρολογική εξέταση. Δεν είχα εμφανή σημάδια σωματικής αδυναμίας ή αδυναμίας στο πρόσωπο, ούτε η ομιλία μου ήταν συγκεχυμένη – και τα δύο είναι καταφανή σημάδια μιας TIA και ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σε αυτό το σημείο είχα διαύγεια και το μόνο πράγμα που προφανώς δεν πήγαινε καλά μαζί μου ήταν το γεγονός ότι δεν θυμόμουν πώς είχα φτάσει εκεί ή τι μου είχε συμβεί.

Προβληματισμένη, η γιατρός πήγε να φέρει έναν μεγαλύτερο συνάδελφο. Εκείνος έκανε μια περαιτέρω εξέταση και μου έδωσε τα καλά νέα ότι δεν είχα πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο ή επιληπτική κρίση. Αντίθετα, μου είπε ότι σχεδόν σίγουρα είχα πάθει κάτι που ονομάζεται παροδική σφαιρική αμνησία και ότι προκλήθηκε από το κολύμπι σε κρύο νερό.

Είπε ότι ήταν σαν κρίση ημικρανίας και ότι, παρόλο που η μνήμη μου είχε επηρεαστεί σοβαρά, ανέμενε ότι θα επανέλθει στο φυσιολογικό εντός 24 ωρών»…

Ίσως σας ενδιαφέρουν