Σύμη: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον δημοσιογράφο του BBC που εξαφανίστηκε

Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για την διαδρομή του Μάικλ Μόσλεϊ – Τι συνέβη στη διαδρομή

ΜοσλεΪ

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του Βρετανού δημοσιογράφου Μάικ Μόσλεϊ ο οποίος παραθέριζε στο νησί της Σύμης και αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη 5/6.

ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική και Λιμενικό «σαρώνουν» το νησί από άκρη ως άκρη αναζητώντας στοιχεία που θα οδηγήσουν στα ίχνη του δημοσιογράφου.

Σύμη: Γιατί δεν πήρε το λεωφορείο

Πλέον οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στη διαδρομή από το Πέδι προς τον Γιαλό καθώς, όπως εκτιμάται, ο άνδρας αποχώρησε από την παραλία του Αγίου Νικολάου, έφθασε στην περιοχή, πήρε τον δρόμο προς τον Γιαλό και κάπου στη διαδρομή κάτι συνέβη με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του. Μάλιστα, σε βίντεο αλλά και σε φωτογραφίες που ήρθαν χθες Παρασκευή 7/6 στη δημοσιότητα, ο δημοσιογράφος διακρίνεται να περπατά και να κοντοστέκεται έξω από καταστήματα της περιοχής.

Στη συνέχεια εκτιμάται πως έφυγε από το Πέδι και κατευθυνόμενος προς τον Γιαλό, ανέβηκε στο βουνό όπου για, άγνωστο ακόμη λόγο, εξαφανίστηκε. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο δημοσιογράφος, φθάνοντας στο Πέδι, θα μπορούσε να επιβιβαστεί σε λεωφορείο και να κατευθυνθεί προς τον Γιαλό, κάτι που ωστόσο όπως φαίνεται δεν έκανε, αλλιώς θα είχε αποτυπωθεί η επιβίβαση του από κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται σε κατάστημα κοντά στη στάση των λεωφορείων.

Έτσι το πιθανότερο είναι ο δημοσιογράφος να έφθασε στο Πέδι και από εκεί να ακολούθησε με τα πόδια τη διαδρομή που οδηγεί στον Γιαλό και κάπου ενδιάμεσα κάτι να συνέβη. Αυτό ακριβώς ερευνούν οι Αρχές, συνεχίζοντας αδιάκοπα τις έρευνες και προσπαθώντας να εντοπίσουν ένα στοιχείο που θα οδηγήσει στα ίχνη του.

Παράλληλα στην επιχείρηση διάσωσης του παρουσιαστή του BBC μετέχουν και δύτες. Ο αντιδήμαρχος του νησιού, Ηλίας Χάσκας, ο οποίος έλαβε μέρος στην έρευνα, είπε χθες Παρασκευή 7/6 στο βρετανικό δίκτυο ότι «έχουν ψάξει παντού» και ότι τώρα θα έχουν «δύτες που θα ψάξουν στο νερό» με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος.

Σύμη: Περισσότερα από 25 άτομα στην ομάδα αναζήτησης

Όπως ανέφερε χθες το Λιμενικό Σώμα της Σύμης, πέντε περιπολικά σκάφη, μαζί με πλήθος ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί, αναζητούν τον παρουσιαστή: «Όλα τα περιπολικά μας σκάφη ψάχνουν»…

Την ομάδα αναζήτησης το μεσημέρι της Παρασκευής αποτελούσαν 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, δυτών, εθελοντών και πυροσβεστών, ενώ στις έρευνες συνδράμει και ένα ελικόπτερο που εστάλη από την Αθήνα, drone που ψάχνουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και ένας αστυνομικός σκύλος ανιχνευτής.

Ίσως σας ενδιαφέρουν