Τέμπη: Αρνήθηκε ο Κώστας Αγοραστός την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος
Σχετικά με τα οχήματα που στάλθηκαν στον τόπο της τραγωδίας ο κ. Αγοραστός είπε ότι «αυτό έγινε συνεπικουρικά, μετά από αίτημα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας».
Αρνήθηκε ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος για την τραγωδία στα Τέμπη, στη δίκη στη Λάρισα.
Με τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, συνεχίστηκαν σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών στα δικαστήρια της Λάρισας. Ο κ. Αγοραστός διώκεται για παράβαση καθήκοντος αναφορικά με το μπάζωμα του χώρου της σύγκρουσης των δύο τρένων.
Ο πρώην περιφερειάρχης αρνήθηκε την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος, καθώς όπως τόνισε, δεν είχε καμιά ευθύνη για την απόφαση να μπαζωθεί ο χώρος. «Δεν ήταν δική μου απόφαση», υποστήριξε σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.
Σχετικά με τα οχήματα που στάλθηκαν στον τόπο της τραγωδίας ο κ. Αγοραστός είπε ότι «αυτό έγινε συνεπικουρικά, μετά από αίτημα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας».
Ο κ. Αγοραστός είχε ήδη χαρακτηρίσει άδικη την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμιά ευθύνη για την απόφαση να μπαζωθεί ο χώρος του δυστυχήματος, ενώ επικαλέστηκε την ποινική δίωξή του και το δικαίωμα της σιωπής, προκειμένου να μην καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών στη Βουλή.
Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ασκηθούν και νέες διώξεις.