Θεσσαλονίκη: Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη
Καρέ-καρέ οι κινήσεις του δράστη που τοποθέτησε τον εμπρηστικό μηχανισμό
Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που άγνωστος δράστης τοποθετεί αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στην κατοικία του πρώην βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Σάββα Αναστασιάδη, στη Θεσσαλονίκη, βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έχει καταγράψει με ακρίβεια τις κινήσεις του δράστη αλλά και την ισχυρή έκρηξη που ακολούθησε. Όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο δράστης είχε φροντίσει να καλύψει πλήρως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρησιμοποιώντας καπέλο και μαντήλι, ενώ φορούσε μαύρη μπλούζα και τζιν παντελόνι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άγνωστος εμφανίστηκε βγαίνοντας από την περιοχή του αστικού δάσους, πλησίασε με σταθερό βήμα την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο πρώην βουλευτής και απέθεσε μια σακούλα που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τα γκαζάκια. Αμέσως μετά, απομακρύνθηκε από το σημείο τρέχοντας.
Σε ένα δεύτερο βίντεο αποτυπώνεται η στιγμή της πυροδότησης. Η έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς 18 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα μετά την απομάκρυνση του δράστη. Το χρονικό αυτό διάστημα των περίπου 20 λεπτών δείχνει ότι ο δράστης χρησιμοποίησε εσκεμμένα βραδύκαυστη ύλη, προκειμένου να εξασφαλίσει τον απαραίτητο χρόνο για να διαφύγει με ασφάλεια πριν οι φλόγες τυλίξουν την πόρτα και την πρόσοψη του κτιρίου.
Η συγκεκριμένη επίθεση δεν ήταν μεμονωμένη, καθώς οι δράστες έδρασαν σχεδόν ταυτόχρονα, οργανώνοντας μπαράζ χτυπημάτων στις κατοικίες ακόμη δύο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη: του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος στην πόλη, Ζήση Ιωακείμοβιτς, και της πολιτεύτριας Αφροδίτης Νέστορα.
Ο κ. Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Action24, επιβεβαίωσε το περιστατικό σημειώνοντας ότι ο ίδιος απουσίαζε από το σπίτι τη στιγμή της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα. «Έχουν σπάσει οι τζαμαρίες της εισόδου και έχει αρπάξει και λίγη φωτιά», ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε πως το γεγονός ότι ο δράστης προσέγγισε την οικοδομή από το δάσος επιβεβαιώνεται από τις κάμερες.
Παράλληλα, εξέφρασε την αποδοκιμασία του για το χτύπημα, θυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη οικοδομή είχε γίνει στόχος και κατά το παρελθόν με ρίψη μπογιών, ενώ παλαιότερα είχε καταγραφεί και κλοπή αυτοκινήτου, αφήνοντας την αστυνομία να ολοκληρώσει τις έρευνές της για τον εντοπισμό των υπευθύνων.
Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.