Θεσσαλονίκη: «Χημειοθεραπείες από το 2017» στην παράνομη ογκολογική μονάδα – «Δεν είχαν ούτε οξυγόνο»
Συγγενής ασθενούς περιγράφει τις συνθήκες στην ιδιωτική κλινική και υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε ούτε δυνατότητα παροχής οξυγόνου
Νέα καταγγελία έρχεται στο φως για την υπόθεση της ιδιωτικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη, όπου φέρεται να λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια ογκολογική μονάδα στην οποία πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες.
Άνδρας που είχε συνοδεύσει τον αδελφό του στην κλινική υποστηρίζει ότι χημειοθεραπείες πραγματοποιούνταν στον συγκεκριμένο χώρο ήδη από το 2017.
Ο αδελφός του, ο οποίος έδινε μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, είχε απευθυνθεί τότε στην κλινική για τη θεραπεία του. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν ιδιαίτερα προβληματικές, ενώ φέρεται να μην υπήρχε ΜΕΘ ούτε ο απαραίτητος εξοπλισμός για την παροχή οξυγόνου.
«Κάποια στιγμή χρειάστηκε να λάβει οξυγόνο… Μου έκανε εντύπωση γιατί η κλινική δεν παρείχε οξυγόνο. Πήρα μία φιάλη, μπήκε ο αδερφός μου στο ταξί, εγώ και η φιάλη», περιγράφει.
Ο 42χρονος ασθενής έφυγε από τη ζωή λίγες ώρες αργότερα.
Ο αδελφός του, μιλώντας σήμερα για όσα είχαν συμβεί, εκφράζει τις τύψεις και τα ερωτήματα που τον βασανίζουν μετά τις αποκαλύψεις για τη λειτουργία της μονάδας.
«Γιατί να γίνεται αυτό το πράγμα; Γιατί να μην υπάρχει το νόμιμο, η άδεια λειτουργίας, ο έλεγχος», διερωτάται.
Οι καταγγελίες γύρω από τη συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο, με τις αρμόδιες Αρχές να εξετάζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούσε η ογκολογική μονάδα και πραγματοποιούνταν οι θεραπείες.
Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.