Θρίλερ στα Λιμανάκια: Μάχη με τον χρόνο και τα ρεύματα στο «Πηγάδι του Διαβόλου» για τον 34χρονο δύτη
Σε εξέλιξη η δραματική επιχείρηση στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης για τον 34χρονο δύτη – Το χρονικό της εξαφάνισης
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, η προσοχή των Αρχών και της κοινής γνώμης είναι στραμμένη στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης.
Από το μεσημέρι της Κυριακής 22 Μαρτίου, ένας 34χρονος δύτης αγνοείται, έχοντας πιθανότατα εγκλωβιστεί σε έναν από τους πιο επικίνδυνους υποθαλάσσιους σχηματισμούς της Αττικής.
Το χρονικό της εξαφάνισης
Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο 34χρονος μαζί με έναν συνάδελφό του ξεκίνησαν για υποβρύχια εξερεύνηση.

Μετά από λίγη ώρα, ο δεύτερος δύτης αναδύθηκε μόνος του και σε κατάσταση σοκ ενημέρωσε το Λιμενικό πως ο σύντροφός του χάθηκε μέσα σε μια υποθαλάσσια σήραγγα.

Παρά το γεγονός ότι ο 34χρονος έφερε εξειδικευμένο εξοπλισμό (υποβρύχιο σκούτερ και εφεδρικό οξυγόνο για 3 έως 5 ώρες), οι ελπίδες στενεύουν καθώς οι ώρες περνούν.

Η επιχείρηση στο «Πηγάδι του Διαβόλου»
Οι έρευνες επικεντρώνονται στο διαβόητο «Πηγάδι του Διαβόλου».

Πρόκειται για ένα κάθετο υποθαλάσσιο βάραθρο που ξεκινά λίγα μέτρα από την ακτή και φτάνει σε βάθος 30 μέτρων, καταλήγοντας σε έναν δαίδαλο από στενά περάσματα και σκοτεινές στοές.
Τα εμπόδια των διασωστών:
- Ισχυρά ρεύματα: Στο σημείο παρατηρούνται έντονες υποθαλάσσιες ροές που δυσκολεύουν την κίνηση.
- Μηδενική ορατότητα: Η θολότητα του νερού εντός του σπηλαίου καθιστά την έρευνα εξαιρετικά επικίνδυνη.
- Ειδικός εξοπλισμός: Η ανάσυρση απαιτεί προετοιμασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας (24 Μαρτίου), με τη συμμετοχή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και έμπειρων σπηλαιοδυτών.
Η μακάβρια ιστορία και η προειδοποιητική επιγραφή
Το σημείο δεν θεωρείται τυχαία «καταραμένο».
Στην είσοδό του υπάρχει μια επιγραφή-γροθιά στο στομάχι:
«Πέρα από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να δεις που να αξίζει περισσότερο από τη ζωή».
Η φήμη του «Πηγαδιού» σφραγίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1978, όταν τρεις νεαροί Αμερικανοί (δύο στρατιωτικοί της βάσης του Ελληνικού και μία κοπέλα) χάθηκαν στα έγκατά του.
Χρειάστηκαν δεκαετίες ερευνών για να βρεθούν τα οστά τους (το 2006), επιβεβαιώνοντας πως το σπήλαιο δεν συγχωρεί το παραμικρό λάθος.
Σε εξέλιξη οι έρευνες
Οι Αρχές έχουν εντοπίσει τη σήραγγα όπου εκτιμάται ότι βρίσκεται ο 34χρονος δύτης, όμως η επιχείρηση εισόδου είναι οριακή.
Η οικογένεια και οι φίλοι του αγνοούμενου παραμένουν στα βράχια της Βουλιαγμένης, ελπίζοντας σε ένα θαύμα που θα ανατρέψει τα δεδομένα της τραγικής αυτής ιστορίας.