Τον Μάρτιο συνεχίζεται η δίκη για τον ομαδικό βιασμό στο Α.Τ. Ομονοίας-Συγκλονίζει η 19χρονη καταγγέλουσα

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι τρεις αστυνομικοί

Στις 23 Μαρτίου 2026 θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, τον Οκτώβριο του 2022. Κατηγορούμενοι είναι τρεις αστυνομικοί οι δύο εκ των οποίων φέρνται ως αυτουργοί του εγκλήματος,  σύμφωνα με την 19χρονη καταγγέλουσα, ενώ ο τρίτος κατηγορείται για συνέργεια στην εγκληματική πράξη.

Για αυτή τη σοκαριστική υπόθεση, που ξεκίνησε να εκδικάζεται χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η 19χρονη ανέφερε ότι επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας για να καταγγείλει ένα εργασιακό ζήτημα και, αφού ήρθε σε επαφή με τους τρεις αστυνομικούς, εκείνοι την προέτρεψαν να τους ακολουθήσει προκειμένου να την κατευθύνουν στον Αξιωματικό Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τη νεαρή γυναίκα, οι αστυνομικοί φάνηκαν αρχικά φιλικοί και πρόθυμοι να τη βοηθήσουν, δημιουργώντας την εντύπωση ότι πρόκειται για μια αθώα επαγγελματική συνάντηση.

Ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε ξαφνικά όταν η 19χρονη οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο του τμήματος. Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία της, οι δύο αστυνομικοί τη βίασαν, ενώ η ίδια δήλωσε ότι βρέθηκε σε κατάσταση απόλυτης ακινησίας λόγω του φόβου και της έντασης της στιγμής.

Εξήγησε μάλιστα ότι, καθώς ήταν σε αστυνομικό χώρο και πίστευε στην ασφάλεια που παρέχουν οι αρχές, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπη με μια τέτοια φρικτή εμπειρία.


«Πάγωσα και ο φόβος με έκανε να μην μπορώ να αντισταθώ»

«Φοβόμουν τόσο πολύ που δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Πάγωσα, και ο φόβος με έκανε να μην μπορώ να αντισταθώ», είπε η κοπέλα στην κατάθεσή της.

Επιπλέον, η 19χρονη ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της κακοποίησης υπήρχε κάμερα στο αλεξίσφαιρο γιλέκο ενός από τους αστυνομικούς, η οποία φέρεται να κατέγραφε τη φρικιαστική πράξη.

Η ίδια, αφού κατάφερε να απομακρυνθεί από το Αστυνομικό Τμήμα, κατήγγειλε το περιστατικό την επόμενη ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων. Εκεί, όπως ανέφερε, η αστυνομικός που της πήρε την κατάθεση φέρεται να της είπε ότι «οι αστυνομικοί είμαστε μια κλίκα», μια φράση που ενίσχυσε την αίσθηση της 19χρονης ότι η καταγγελία της δεν θα αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αστυνομικοί αρνούνται τις κατηγορίες, που τους αποδίδονται

Η  δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 23 Μαρτίου 2026 με νέες καταθέσεις και ερωτήσεις που θα κρίνουν την πορεία της υπόθεσης.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης