Τρομοκρατική επίθεση στου Ψυρρή: Σχεδίαζαν μακελειό με «αμοιβή» 800.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε επιλεχθεί η Τετάρτη 5 Απριλίου για την επίθεση καθώς θα υπήρχε πλήθος κόσμου στο εστιατόριο «Gostijo» λόγω του εβραϊκού Πάσχα

Αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την τρομοκρατική επίθεση, στο εστιατόριο στου Ψυρρή, ήταν ο 27χρονος Χαϊντέρ, και όπως λένε οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής δεν είχε κανένα ηθικό φραγμό για την απώλεια της ανθρώπινης ζωής.

Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που είχε με τον καθοδηγητή του στο Ιράν, ήθελε να σκοτώσει 40 με 50 Εβραίους για να αποκομίσει περισσότερα χρήματα. Από την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Υάκινθος», οι αναλυτές έχουν καταφέρει να έχουν στη διάθεσή τους το μεγαλύτερο μέρος των συνομιλιών, μέσω των εφαρμογών που πραγματοποιούσαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, και να ακτινογραφήσουν τα σχέδια τους.

Το vradini.gr αποκαλύπτει τις σοκαριστικές συνομιλίες του Πακιστανού αρχηγού που βρίσκεται στην Τεχεράνη με τον Χαϊντέρ, εγκέφαλο του «πυρήνα» της Αθήνας. Ο αρχηγός μιλώντας στην διάλεκτο Ούρντου του δίνει σαφείς οδηγίες.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Αρχηγός: Δύο τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία

Χαϊντέρ: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.

Αρχηγός: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουνε περιθώριο, το καταλαβαίνεις;

Χαϊντέρ: Θα γίνει σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία ή νεκρό θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

Αρχηγός: Ότι πληγή και τραύμα θα υπάρχει να φαίνεται φανερά στο βίντεο. Μην μου στείλεις ψεύτικες φωτογραφίες.

Ο 30χρονος Πακιστανός, προτρέπει στον Χαϊντέρ, να πραγματοποιήσει το μακελειό, όταν το εστιατόριο και η συναγωγή θα είναι γεμάτη με κόσμο. Του ζητάει να τραβήξει όσο το δυνατόν περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες με τα θύματα, ώστε να έχει μεγάλο αντίχτυπο όταν ανεβάσουν το οπτικό υλικό στο διαδίκτυο. Σκοπός του, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν να κάνει στη συνέχεια την δική του προπαγάνδα, ώστε η οργάνωση να τρομοκρατήσει τους Ισραηλινούς πολίτες.

Ίδιες πληροφορίες λένε, ότι ο Πακιστανός αρχηγός στην Τεχεράνη ζητά από τον ομοεθνή του στην Αθήνα να βρει όπλα. Ο Χαϊντέρ του λέει ότι στη Ζάκυνθο δεν μπορεί να βρει, όμως υπάρχει ένας σύνδεσμος σε άλλο νησί ο οποίος μπορεί να τον προμηθεύσει με τρία όπλα και δύο πιστόλια.

Σε άλλες συνομιλίες ο αρχηγός ζητά από τον Χαϊντέρ να κατοπτεύσει τους χώρους και τους στόχους και να του στείλει φωτογραφίες και βίντεο. Ο Χαϊντέρ που είχε τυφλή εμπιστοσύνη στον 30χρονο συγχωριανό του, τράβηξε βίντεο και του το έστειλε την επόμενη ημέρα της συνομιλίας.

Το σχέδιο της επίθεσης στου Ψυρρή

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προκύψει ότι οι δύο συλληφθέντες ισλαμιστές Σιίτες που ζούσαν στο Λαγανά της Ζακύνθου και στη Σκάλα Λακωνίας, είχαν πάρει εντολές τον 30χρονο Πακιστανό από την Τεχεράνη – αρχηγός του δικτύου – να επιτεθούν με όπλα και συγκεκριμένα την ώρα που στο εστιατόριο θα υπήρχαν περισσότερα από 50 άτομα. Μάλιστα για κάθε άτομο που θα «γάζωναν» – είτε νεκρό, είτε τραυματία – θα έπαιρναν 16.000 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ εξετάζει σε ποιο βαθμό είχαν καταφέρει οι δυο τρομοκράτες να έρθουν σε επαφή με δίκτυα ποινικών από τον ελληνικό υπόκοσμο προκειμένου να παραλάβουν βαρύ οπλισμό.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ - ΧΑΪΝΤΕΡ

Ο 27χρονος αρχηγός Χαϊντέρ που ζούσε στη Ζάκυνθο και ο 29χρονος Χουσεΐν που είχε μετακομίσει στη Λακωνία, αποτελούσαν τον τρομοκρατικό «πυρήνα» της Ελλάδας που έδιναν αναφορά και έπαιρναν εντολές από τον 30χρονο ομοεθνή τους που ζούσε καταζητούμενος στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 27χρονος Πακιστανός, είχε προσεγγίσει ακόμη τρείς ομοεθνείς του, για τα ενταχθούν στην οργάνωση και να συμμετάσχουν στην τρομοκρατική επίθεση στο εστιατόριο. Τα άτομα αυτά, έχουν εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική, και έχουν καταθέσει, ότι όντως ο 27χρονος τους είχε πλησιάσει ώστε να πλαισιώσουν την ομάδα και να πραγματοποιήσουν το αιματοκύλισμα στο Εβραϊκό εστιατόριο.

Ο αρχηγός του «πυρήνα» της Αθήνας τους είχε υποσχεθεί πως η οργάνωση θα τους έδινε 16.000 ευρώ για να κάθε νεκρό Ισραηλινό. Οι ίδιοι αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην επίθεση, και έκοψαν και κάθε επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με τις αποκωδικοποιημένες συνομιλίες του 30χρονου Πακιστανού που ζει στην Τεχεράνη με τον 27χρονο «επιχειρησιακό» αρχηγό της Αθήνας τον Χαϊντέρ που ζει στη Ζάκυνθο, του έστειλε λίστα ατόμων για να φωτογραφίσει ενώ τον κατηύθυνε και πώς θα τραβήξει το φωτογραφικό υλικό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε άλλη συνομιλία, ο Πακιστανός από την Τεχεράνη, ζητούσε επίμονα να μάθει αν είχε προχωρήσει η φωτογράφιση για ένα συγκεκριμένο άτομο που αποτελούσε στόχο και είχε μούσι.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν