Βόλος: Σωφρονιστικός υπάλληλος καταδικάστηκε γιατί συκοφάντησε μέσω facebook την πρώην διευθύντρια των φυλακών Κασσαβέτειας

«Ήταν πολιτικό σχόλιο και δεν αφορούσε την μηνύτρια» κατέθεσε ο κατηγορούμενος.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω Διαδικτύου έναν 56χρονο, πρώην σωφρονιστικό υπάλληλο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή.

Η υπόθεση αφορά τα σχόλια που έκανε ο κατηγορούμενος κατά πρώην διευθύντριας του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας.

Η γυναίκα είχε μηνύσει τον 56χρονο για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, μετά από ανάρτηση που έκανε σε βάρος της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το δικαστήριο έκρινε ότι έπαψε υφ’ όρον η κατηγορία της εξύβρισης και καταδίκασε τον κατηγορούμενο για συκοφαντική δυσφήμιση.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Όπως μεταδίδει το magnesianews.gr, επικαλούμενο το κατηγορητήριο, ο άνδρας, που είναι κάτοικος Ν. Αγχιάλου, δυσφήμισε την πρώην διευθύντρια του ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2018, μέσω ανάρτησης στο facebook

Έγραφε ότι δήθεν:

– Έχει ιδιαίτερους δεσμούς και απολαμβάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης από την τότε κυβέρνηση – Διορίστηκε με επιλήψιμο τρόπο αποκρύπτοντας της υψηλότατου επιπέδου γραμματειακές γνώσεις ώστε να καταφέρει να γίνει δεκτή σε δημόσια θέση που απαιτούσε λιγότερα προσόντα. – Κατόπιν κυβερνητικών υποδείξεων και προκειμένου να αποκομίσει πρόσθετα υπηρεσιακά οφέλη επιφύλασσε ευμενή και διακριτική μεταχείριση σε συγκεκριμένο κρατούμενο του καταστήματος κράτησης ευθύνης της.

«Ήταν πολιτικό σχόλιο και δεν αφορούσε την μηνύτρια» κατέθεσε στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος.

Η πρώην διευθύντρια των φυλακών από την πλευρά της κατέθεσε ότι θεωρεί εξυβριστικά όσα ανέβασε στο προφίλ του ο πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος για το πρόσωπό της.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν