Χαλκιδική: Η σωτήρια μάχη των 50 λεπτών για τη ζωή 41χρονης μητέρας που παρασύρθηκε από κύμα με το παιδί της

Δραματική διάσωση 41χρονης μητέρας στη Νέα Πλάγια Χαλκιδικής–Όπως περιέγραψαν οι ναυαγοσώστες, η επικινδυνότητα στην ακτή ήταν μεγάλη

Χαλκιδική, Νέα Πλάγια, διάσωση, ναυαγοσώστες, 41χρονη μητέρα, κύματα, κίτρινη σημαία, πρώτες βοήθειες, ΕΚΑΒ
🎙️ Άκουσε το άρθρο

Μια ανάσα από την τραγωδία βρέθηκε μια 41χρονη μητέρα το απόγευμα της Κυριακής 16 Αυγούστου στη Νέα Πλάγια Χαλκιδικής, όταν παρασύρθηκε από τα ισχυρά κύματα μαζί με το ανήλικο παιδί της.

Η άμεση και αποτελεσματική επέμβαση δύο ναυαγοσωστών αποδείχθηκε καταλυτική για να αποφευχθούν τα χειρότερα, σε ένα περιστατικό που αναδεικνύει τους κινδύνους της θάλασσας ακόμη και σε φαινομενικά αβλαβείς καταστάσεις.

Το χρονικό της παράσυρσης

Στην περιοχή επικρατούσαν δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω των νοτιάδων που έπνεαν, με αποτέλεσμα στην παραλία να έχει αναρτηθεί κίτρινη σημαία, η οποία προειδοποιεί τους λουόμενους για αυξημένη επικινδυνότητα.

Παρά τις προειδοποιήσεις, η 41χρονη θεώρησε πως ήταν ακίνδυνο να μπει στη θάλασσα με το παιδί της για να παίξουν με τα κύματα.

Όπως περιέγραψαν οι ναυαγοσώστες, η επικινδυνότητα στην ακτή ήταν μεγάλη, καθώς τα κύματα χτυπούσαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα στο σημείο που έσκαγαν.

Το πρώτο κύμα την ανέτρεψε. Στην αγωνιώδη προσπάθειά της να κρατήσει το παιδί της ψηλά πάνω από την επιφάνεια του νερού, δέχθηκε ένα δεύτερο, ισχυρότερο χτύπημα.

Η γυναίκα έπεσε με το πρόσωπο, σύρθηκε προς τα μέσα, κατάπιε μεγάλη ποσότητα νερού, άμμου και πετραδιών, και έχασε τις αισθήσεις της.

Η μάχη των 50 λεπτών και η παροχή οξυγόνου

Καθοριστική για την εξέλιξη του περιστατικού ήταν η παρατηρητικότητα ενός λουόμενου, ο οποίος συγκράτησε τη γυναίκα στη στεριά μέχρι να καταφθάσουν οι δυνάμεις διάσωσης.

Οι ναυαγοσώστες Ζώης Κωνσταντίνος Τσαγανός και Γιώργος Διμπινούδης έσπευσαν αμέσως στο σημείο εξοπλισμένοι με φιάλη οξυγόνου.

Όπως διαπίστωσαν, η γυναίκα δεν ανέπνεε επαρκώς, με τον κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα της να έχει υποχωρήσει επικίνδυνα, γύρω στο 50%.

Επί περισσότερα από 50 λεπτά, οι δύο ναυαγοσώστες της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και εξειδικευμένη υποστήριξη με οξυγόνο, καταφέρνοντας να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της.

Στη συνέχεια, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τη 41χρονη σε καλή κατάσταση για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.


Η έκκληση των ναυαγοσωστών προς τους λουόμενους

Με αφορμή το σοβαρό αυτό συμβάν, οι ναυαγοσώστες απευθύνουν ισχυρή έκκληση προς όλους τους λουόμενους να μην υποτιμούν τη δύναμη της θάλασσας και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των υπευθύνων και τις ενδείξεις των σημαιών, καθώς ακόμη και τα κύματα κοντά στην ακτή μπορούν να αποβούν εξαιρετικά επικίνδυνα.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Προσθέστε το vradini.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στη Google και δείτε περισσότερα άρθρα μας στις αναζητήσεις σας. Κάντε κλικ εδώ.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις, κάθε μέρα στο inbox σας

 
Διαβάστε επίσης