Ελληνικό: Τεράστια ζήτηση για κατοικίες – To σχέδιο της Lamda Development

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε το Σχέδιο Κυρωτικού Νόμου επί της Σύμβασης Διανομής- Σύσταση Δικαιώματος Επιφάνειας και του Ειδικού ΔΙαγράμματος Διανομής στην Βουλή και όπως δήλωσε ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Επίσης περιλαμβάνεται και οι απαιτούμενες διατάξεις για τη διαδικασία εισφοράς εμπραγμάτων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ προς την «Ελληνικό Α.Ε», αλλά και η πρόβλεψη δυνατότητας διενέργειας πρόδρομων εργασιών από τον φορέα επένδυσης. πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών της «Ελληνικό ΑΕ» χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου.

Ο Υπουργός δήλωσε «Παράλληλα με το εξαιρετικό αποτέλεσμα που επετεύχθη στη διανομή της έκτασης προς όφελος του Δημοσίου, το υπουργείο Οικονομικών συμφώνησε με τον επενδυτή σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, για τη μακροχρόνια δωρεάν παραχώρηση χρήσης προς το υπουργείο, ή και άλλους φορείς του ελληνικού δημοσίου, τριών ισόγειων χώρων υψηλής επισκεψιμότητας και προβολής εντός του Μητροπολιτικού Πόλου, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για δράσεις συναφείς με την ενίσχυση του τουρισμού και την προσέλκυση επενδύσεων. Το υπουργείο Οικονομικών, σταθερά προσηλωμένο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, συνεχίζει να συμβάλλει, έμπρακτα και με συνέπεια, στην ταχεία εκκίνηση και εξέλιξη μιας εμβληματικής επένδυσης για την εθνική οικονομία»