Ελληνικό #metoo: Διακοπή της δίκης για τις 26 Ιανουαρίου | 1123 1 scaled

Για τις 26 Ιανουαρίου διεκόπη η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo.

Νωρίτερα, αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών υπέβαλλε η πλευρά της 21χρονης, που κατήγγειλε τον προπονητή της ιστιοπλοΐας για βιασμό.

«Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε την διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της», ανέφερε η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων.

Να γίνει δεκτό το αίτημα πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, ενώ η υπεράσπιση του 38χρονου προπονητή δεν έφερε αντίρρηση στο αίτημα, ως προς την κατάθεση μόνο του θύματος κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί μόνο η κατάθεση του θύματος κεκλεισμένων των θυρών.

Ελληνικό #metoo: Διακοπή της δίκης για τις 26 Ιανουαρίου | 100 2

«Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας», σημείωσε ο κατηγορούμενος κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο ακροατήριο.

Την πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού υπογράμμισε και οι συνήγοροι του του Θεόδωρος Μαντάς και Βάσω Πανταζή.

Ελληνικό #metoo: Διακοπή της δίκης για τις 26 Ιανουαρίου | 10000

Νωρίτερα, πιασμένη χέρι – χέρι με την οικογένειά της η 22χρονη σήμερα αθλήτρια ιστιοπλοΐας έφτασε στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο της Αθήνας, όπου ξεκίνησε η δίκη του 39χρονου σήμερα προπονητή τον οποίο κατηγορεί για βιασμούς της πριν από 11 χρόνια.

Ελληνικό #metoo: Διακοπή της δίκης για τις 26 Ιανουαρίου | 10002

Όταν αυτή δηλαδή ήταν 11 ετών και εκείνος 28, με τη σεξουαλική παρενόχληση να έχει ξεκινήσει από τα 9 της, όπως λέει. Οι κατηγορίες για τις οποίες δικάζεται είναι βιασμός κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανήλικου και κατάχρηση ανήλικου σε ασέλγεια.

Ελληνικό #metoo: Διακοπή της δίκης για τις 26 Ιανουαρίου | 10003

Είναι η πρώτη υπόθεση του λεγόμενου #metoo και του πλήθους των υποθέσεων που άνοιξαν μετα την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για αντίστοιχη δική της υπόθεσης, που έχει όμως παραγραφεί.