Τη βροντοφώναζε την πρωτοτυπία ο ΣΥΡΙΖΑ, τη διατυμπάνιζε πριν γίνε κυβέρνηση, έμεινε ωστόσο στο “πρώτη φορά αριστερά”. Όλα τα άλλα ήταν τόσο ίδια και παλιά που μας παρέπεμψαν σε ελληνικές ασπρόμαυρες ταινίες. Τώρα παλεύουν να φανούν ενεργοί ως αντιπολίτευση, όμως δεν έχουν ακόμη φροντίσει να καταλήξουν ούτε καν στον ορισμό αυτής της λέξης. Πότε κάνω αντιπολίτευση και με ποιους όρους. Διότι πριν εκλεγούν το 2015 ευαγγελίζονταν πως θα τα κάνουν όλα διαφορετικά. Δοκίμασαν, δεν τους βγήκε (sic..) και αναζητούν πλέον ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν την ύπαρξη και την ταυτότητά τους. “Βρήκαν” λοιπόν ευκαιρία σήμερα και αφού είναι μεγάλα τσακάλια, την άρπαξαν από τα μαλλιά σαν να λέμε, με αφορμή την πρωϊνή εκκίνηση των εργασιών στο Ελληνικό.

Προσέξτε! Αφού εμπόδισαν οι ίδιοι την επένδυση επί 4,5 χρόνια ως κυβέρνηση αλλά και πιο πριν ως αντιπολίτευση με διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, τώρα το σύστημα της Κουμουνδούρου συνεχίζει να πολεμάει το Ελληνικό και τις 80.000 θέσεις εργασίας που συνδέονται με αυτό. Το αφήγημα περί δήθεν ασυνέπειας της κυβέρνησης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του Ελληνικού κρίθηκε ως μη πειστικό ακόμα και από τους εμπνευστές του, αφού σε λίγους μήνες έγιναν όσα μπλοκάρονταν επί 4,5 χρόνια.

Αμέσως μετά έπεσε νέα fake γραμμή στο σύστημα της Κουμουνδούρου: «Οι μπουλντόζες που μπήκαν σήμερα στο Ελληνικό πληρώθηκαν από το κράτος».

Η αλήθεια είναι ότι για τις εργασίες που ξεκίνησαν στο Ελληνικό, το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Όπως προβλέπει και το ΦΕΚ (2262/12-6-2020) βάσει του οποίου ξεκίνησαν τα έργα «δεν προβλέπεται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού», ενώ αναφέρει ρητά ότι εγκρίνεται η εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών «από και με αποκλειστική δαπάνη του Αγοραστή, ή του Εγγυητή αυτού, χωρίς καμία δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου».

Θα σκεφτεί κανείς, σιγά μην ξέρουν οι πολίτες τόσες λεπτομέρειες ώστε να καταλαβαίνουν ότι η παρέα του Τσίπρα λέει ατεκμηρίωτα πράγματα. Δυστυχώς και έχει βάση όλο αυτό, υπό την έννοια ότι πετάνε τη λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πιάσει. Για όσο. Εκείνο που οι πολίτες πάντως έχουν καταλάβει επίσης είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να τρώνε αμάσητο ότι τους πλασάρεται από κανέναν. Σε αυτό βοήθησε τα μέγιστα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με την ασυνέπεια λόγω και έργων κατάφερε να απαξιώσει με επιχειρήματα τον ίδιο της τον εαυτό. Και να προσφέρει στην επόμενη κυβέρνηση το “γκολ στο πιάτο”, όπως λέμε στο ποδόσφαιρο. Ε, δουλεύει κιόλας ο Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του και η απόσταση από τους προηγούμενους μεγαλώνει κάθε ώρα…