Ελληνογερμανικό: Στηρίζει με τέσσερις δράσεις τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις

Στην υλοποίηση τεσσάρων δράσεων  στήριξης των πυρόπληκτων επιχειρήσεων με έδρες στις περιοχές Βόρειας Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Βόρειας Αττικής, που επλήγησαν φέτος από τις πυρκαγιές, προχωρά το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με τον γενικό διευθυντή και μέλος Δ.Σ. Δρ Αθανάσιο Κελέμη.

Ειδικότερα και στο πλαίσιο της πολιτικής που ασκεί σε θέματα εταιρικής υπευθυνότητας, αντιλαμβανόμενο τις αντιξοότητες, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι πυρόπληκτοι επιχειρηματίες των ανωτέρω περιοχών, αποφάσισε να δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες σχετικές με τις υπηρεσίες του, όπως:

Να ανανεώσει για δύο έτη χωρίς οικονομική επιβάρυνση τις συνδρομές όσων πυρόπληκτων επιχειρήσεων είναι μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Να εγγράψει για δύο έτη χωρίς οικονομική επιβάρυνση όσες πυρόπληκτες επιχειρήσεις επιθυμούν να εγγραφούν μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις, που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη γερμανική αγορά.

Να προσφέρει  κάθε δυνατή βοήθεια σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις, που αναζητούν συνεργασίες με εταιρείες γερμανικών συμφερόντων.

Παράλληλα, ο  Δρ  Κελέμης, έχει ήδη έλθει σε επικοινωνία με τους προέδρους των φορέων με παρουσία στις προαναφερόμενες περιοχές, ζητώντας τη συνδρομή τους, ώστε να ενημερωθούν σχετικά τα μέλη τους.

Ταυτοχρόνως,  το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο καλεί τις εν λόγω επιχειρήσεις να συμπληρώσουν τυποποιημένο έγγραφο, στον e-σύνδεσμο: https://griechenland.ahk.de/gr/ypiresies/erotimatologio-gia-etairies-se-pyropliktes-perioches, προκειμένου:

Να κοινοποιήσουν τις ανάγκες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Να εξηγήσουν πώς το Επιμελητήριο θα μπορούσε να τα στηρίξει στην αναζήτηση συνεργειών ή συνεργασιών με τη γερμανική αγορά καθώς και με μέλη της πολυπληθούς οικογένειας επιχειρήσεων του φορέα.

Σημειώνεται ότι, βάσει των στοιχείων που θα συγκεντρωθούν, το Επιμελητήριο θα αποφασίσει για ποιες περιπτώσεις θα δράσει σε ατομικό και για ποιες σε συλλογικό επίπεδο.