Έλον Μασκ: Αποκάλυψε ότι πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ (vid)

O Έλον Μασκ αποκάλυψε πως πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, την ώρα που παρουσίαζε την διάσημη κωμική εκπομπή Saturday Night Live.

Ο 49χρονος δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla είπε στους θεατές ότι είναι «το πρώτο άτομο με το Άσπεργκερ» που παρουσιάζει ποτέ την μακροβιότατη εκπομπή. Άτομα με Άσπεργκερ τείνουν να ερμηνεύουν το περιβάλλον γύρω τους διαφορετικά από άλλα άτομα. Είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ μιλά δημόσια σχετικά με την διαταραχή του.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας ανέλαβε χθες βράδι να παρουσιάσει την εκπομπή ακολουθώντας το παράδειγμα εκατοντάδων διασημοτήτων που έχουν βρεθεί στη θέση του από το 1970, όταν το SNL έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο.

«Δεν έχω πάντα πολύ τονισμό ή παραλλαγές στον τρόπο που μιλάω … πράγμα που απ’ ό, τι μου λένε είναι καλό όταν κάνει κανείς κωμωδία», αστειεύτηκε στον εναρκτήριο μονόλογό του. «Γράφω πραγματικά ιστορία απόψε ως το πρώτο άτομο με το Άσπεργκερ που παρουσιάζει το SNL.»

Το σχόλιό του προκάλεσε χειροκροτήματα από το κοινό που βρισκόταν στούντιο.

«Κοιτάξτε, ξέρω ότι μερικές φορές λέω ή δημοσιεύω παράξενα πράγματα, αλλά έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλός μου», είπε. «Σε όποιον έχει προσβληθεί, θέλω απλώς να αναφέρω ότι επανεφηύρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στέλνω ανθρώπους στον Άρη με ένα πύραυλο. Νομίζατε ότι θα ήμουν ένας χαλαρός, κανονικός τύπος;».