Έλον Μασκ: Έχασε 15 δισ. δολάρια σε μια ημέρα με ένα tweet για το Bitcoin!

Ο Έλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς χθες, Δευτέρα 22/2, η μετοχή της Tesla σημείωσε «βουτιά» 8,6% και ο ίδιος είδε την προσωπική περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 15,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αυτή η πτώση της αξίας της μετοχής της Tesla είναι η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο και αυτό αποδίδεται εν μέρει στις πρόσφατες δηλώσεις του Μασκ για τα κρυπτονομίσματα Bitcoin και Ether.

Ο Μασκ μέσα στο Σαββατοκύριακο έγραψε στο twitter ότι η αξία των κρυπτονομισμάτων του «φαίνεται υψηλή». Η δήλωσή του ήρθε δύο εβδομάδες αφότου η Tesla ανακοίνωσε ότι αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Bitcoin, η αξία του οποίου αυξήθηκε πάνω από 400% το 2020, υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την Τρίτη, πέφτοντας κάτω από τα 50.000 δολάρια.

Οι πέντε κορυφαίοι

1. Τζεφ Μπέζος 186,3 δισ.

2. Έλον Μασκ 183.4 δισ.

3. Μπιλ Γκέιτς 135.3 δισ.

4. Μπερνάρ Αρνό 117,6 δισ.

5. Μαρκ Ζάκερμπεργκ 98,9 δισ.

Ο Μασκ σχολίασε επίσης στο twitter ότι το μοντέλο Y Standard Range SUV της εταιρείας θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμο.

Αυτά τα δύο tweet ήταν αρκετά ώστε ο Μασκ να πέσει στη δεύτερη θέση της λίστας Bloomberg Billionaires Index των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, καθώς πλέον διαθέτει καθαρή περιουσία αξίας 183,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

 Με πληροφορίες από bloomberg