Ιστορία επιστημονικής φαντασίας γραμμένη από τα χέρια του Άρθουρ Κλάρκ αρχίζει να θυμίζει η υπόθεση με την εμφάνιση και την εξαφάνιση μεταλλικών αντικειμένων σε απομονωμένα σημεία στον πλανήτη.

Στη Ρουμανία εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη ένας τριγωνικός μονόλιθος, ο οποίος θυμίζει αρκετά εκείνον που είχε εντοπιστεί στην έρημο Γιούτα, προτού εξαφανιστεί και τοποθετηθεί στη θέση του μια μικρή πυραμίδα.

Οι δυο μονόλιθοι, αριστερά στην Ρουμανία και δεξιά στην Γιούτα των ΗΠΑ ο οποίος και εξαφανίστηκε

Το μεταλλικό αντικείμενο εντοπίστηκε σε απόσταση λίγων μέτρων μακριά από το γνωστό αρχαιολογικό χώρο Cetăți dacice din Munții Orăștiei, που αποτελεί το αρχαιότερο μνημείο της ρουμανικής πόλης Πιάτρα Νέαμτς.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά το γιατί, το πότε και το ποιος επιμελείται την ξαφνική εμφάνιση αυτών των αντικειμένων σε διαφορετικά σημεία στον πλανήτη, σίγουρα ερεθίζουν τη φαντασία και αποτελούν ιδανική αφορμή για τη δημιουργία θεωριών σχετικών με εξωγήινες παρεμβάσεις.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Κληρονομιάς της Ρουμανίας, Ροξάνα Ζοσάνου δήλωσε σε τοπικά μέσα: «Έχουμε αρχίσει να ερευνούμε την παράξενη αυτή εμφάνιση του μονόλιθου.

Είναι μεν σε ιδιωτική ιδιοκτησία, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του μονόλιθου. Βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή, σε αρχαιολογικό χώρο».

Και πρόσθεσε: «Πριν εγκαταστήσουν κάτι εκεί, χρειάζονταν άδεια η οποία και θα έπρεπε να εγκριθεί. Μάθαμε βέβαια και για το αντίστοιχο εύρημα στις ΗΠΑ και σίγουρα κάτι παράξενο συμβαίνει εδώ».