Στο «κόκκινο» διατηρείται το θερμόμετρο της έντασης στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μετά τις καταγγελίες κατά της Μέγκαν Μαρκλ για bullying από το προσωπικό του παλατιού.

Το χάσμα ανάμεσα στους Σάσσεξ και τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έχει στο πλευρό της τους πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον φαίνεται πως είναι αγεφύρωτο.

Όσα έχουν ακολουθήσει μετά το Megxit και την «ανταρσία» του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, επιβεβαιώνουν πως τα «μαχαίρια» βγαίνουν τελικά και στις καλύτερες… βασιλικές οικογένειες.

Δημοσίευμα των Times του Λονδίνου προκάλεσε σάλο, υποστηρίζοντας ότι η Μέγκαν Μαρκλ ασκούσε μπούλινγκ σε μέλη του προσωπικού του παλατιού, προκαλώντας μάλιστα με τη συμπεριφορά της, όχι μόνο κλάματα, αλλά την παραίτηση δύο εξ αυτών.

Το γεγονός πάντως ότι είδε το φως της δημοσιότητας λίγο πριν μεταδοθεί η συνέντευξη των Σάσσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, μόνο τυχαίο δεν θεωρήθηκε από τις «κακές γλώσσες».

Από την πλευρά της, η Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με ένα απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη που είδε το φως της δημοσιότητας, έκανε λόγο για ψεύδη από την πλευρά του Παλατιού, καθιστώντας σαφές πως «το ζεύγος δεν θα σιωπήσει και θα πει τη δική του ιστορία».

Το απόσπασμα της συνέντευξης δόθηκε χθες, Τετάρτη, στη δημοσιότητα, λίγες ώρες αφού τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέφρασαν τη «μεγάλη ανησυχία» τους για τα δημοσιεύματα περί bullying.

Ο Χάρι και η Μέγκαν εξέδωσαν επίσης δήλωση αρνούμενοι πως η δούκισσα του Σάσσεξ παρενόχλησε ή εκφόβισε οποιονδήποτε.

«Πώς αισθάνεσθε που το παλάτι θα σας ακούσει να λέτε σήμερα τη δική σας αλήθεια;», ρωτάει η Γουίνφρι την Μέγκαν στο απόσπασμα της συνέντευξης, με τη Μέγκαν να απαντά:

«Δεν ξέρω πώς είναι δυνατό να περίμεναν ότι έπειτα απ’ όλον αυτό τον καιρό θα καθόμασταν σιωπηλοί, εφόσον υπάρχει ένας ενεργός ρόλος που η Εταιρεία παίζει διαιωνίζοντας ψεύδη για μας. Και αν αυτό εμπεριέχει τον κίνδυνο να χάσουμε πράγματα, θέλω να πω πως ήδη έχουν χαθεί πολλά».

Σημειώνεται ότι «Εταιρεία» (The Firm) είναι η ονομασία που η βρετανική βασιλική οικογένεια χρησιμοποιεί μερικές φορές για να περιγράψει τον εαυτό της.

Την ίδια ώρα, με αγωνία αναμένεται το μήνυμα της ίδιας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Κοινοπολιτείας». Ένα μήνυμα που δεν αποκλείεται να ρίξει λάδι στη φωτιά αφού θα μεταδοθεί λίγες ώρες προτού Χάρι και Μέγκαν μιλήσουν για όλους και για όλα.

Κυρίως βέβαια για την αποχώρησή τους από το Παλάτι και το παρασκήνιό της.

Όπως ωστόσο μεταδίδουν τα βρετανικά Μέσα, θα βρουν απέναντί τους τον αδερφό του Χάρι, Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Κίνηση στην οποία μάλλον καθρεπτίζεται και το στρατόπεδο το οποίο έχουν επιλέξει…

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας φέρεται να έχει μαγνητοφωνήσει μήνυμα στο οποίο αναφέρεται στην πανδημία, αλλά και στις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο η υγειονομική κρίση.

Ουίλιαμ και Κέιτ θα στείλουν επίσης μήνυμα συμπαράστασης σε όλους όσοι μάχονται κατά του κορονοϊού στην πρώτη γραμμή.

Όπως και να έχει αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.