Βασιλακόπουλος: Χωρίς μαζικό εμβολιασμό δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως προ πανδημίας (vid)

Ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για τα εμβόλια οι νέοι 18-24 ετών καθώς ήδη έχουν κλειστεί 51.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες από το άνοιγμα της πλατφόρμας με όλα τα εμβόλια διαθέσιμα.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τα ραντεβού έχουν κλειστεί μέσω της άυλης συνταγογράφησης.

Παράλληλα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως το τελευταίο δεκαήμερο 275.000 συμπολίτες μας από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει νέα ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ τώρα εμβολιάζονται:

  • Πολίτες άνω των 18 ετών με Johnson &Johnson
  • Πολίτες άνω των 25 ετών
  • Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου
  • Εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας
  • Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης

Υπερκεράσαμε το «φράγμα» των 7εκ. δόσεων – Το 29% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο

Παρελθόν αποτελεί και το «φράγμα» των 7εκ. εμβολιασμών, αφού το πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία» συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς έχοντας ξεπεράσει πλέον τους 100χιλ. εμβολιασμούς ανά ημέρα.

Το ποσοστό των πολιτών που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα φτάνει πλέον περίπου το 29%, αφού περισσότεροι από 2.9εκ. άνθρωποι έχουν είτε εμβολιαστεί με δυο δόσεις είτε με το μονοδοσικό Johnson&Johnson.

Σύμφωνα με τα καθημερινά στοιχεία, στην Ελλάδα διεξάγονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί σε καθημερινή βάση. Περίπου 30.000 αφορούν πολίτες που εμβολιάζονται για πρώτη φορά, ενώ περίπου 80.000 πολίτες ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό τους με τη δεύτερη δόση ή με το Johnson & Johnson.