Έρευνα: Το 68% των Ελλήνων δηλώνουν απολύτως θετικοί στο εμβόλιο

Οι εμβολιασμοί είναι διαθέσιμοι για όλους καθώς ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για να μπορεί να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό και η τελευταία ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών, με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο προγραμματισμός ραντεβού για τους πολίτες 18-24 ετών με άυλη συνταγογράφηση είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως το τελευταίο δεκαήμερο 275.000 συμπολίτες μας από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει νέα ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ τώρα εμβολιάζονται:

  • Πολίτες άνω των 18 ετών με Johnson &Johnson
  • Πολίτες άνω των 25 ετών
  • Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου
  • Εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας
  • Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης

Υπερκεράσαμε το «φράγμα» των 7εκ. δόσεων – Το 29% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο

Παρελθόν αποτελεί και το «φράγμα» των 7εκ. εμβολιασμών, αφού το πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία» συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς έχοντας ξεπεράσει πλέον τους 100χιλ. εμβολιασμούς ανά ημέρα.

Το ποσοστό των πολιτών που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα φτάνει πλέον περίπου το 29%, αφού περισσότεροι από 2.9εκ. άνθρωποι έχουν είτε εμβολιαστεί με δυο δόσεις είτε με το μονοδοσικό Johnson&Johnson.

Σύμφωνα με τα καθημερινά στοιχεία, στην Ελλάδα διεξάγονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί σε καθημερινή βάση. Περίπου 30.000 αφορούν πολίτες που εμβολιάζονται για πρώτη φορά, ενώ περίπου 80.000 πολίτες ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό τους με τη δεύτερη δόση ή με το Johnson & Johnson.