Εμβόλιο AstraZeneca: Κανονικά οι εμβολισμοί, ανακοινώνει την Πέμπτη ο EMA

Την ερχόμενη Πέμπτη 18 Μαρτίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), θα πραγματοποιήσει «έκτακτη συνάντηση» μετά την αναστολή από πολλές χώρες της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19, λόγω ανησυχιών που συνδέονται με θρόμβους αίματος.

«Η επιτροπή ασφάλειας του ΕΜΑ θα εξετάσει με περισσότερη λεπτομέρεια τις πληροφορίες αύριο (Τρίτη) και συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση την Πέμπτη, 18 Μαρτίου προκειμένου να καταλήξει για τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί και για κάθε άλλο μέτρο που μπορεί να είναι απαραίτητο», ανέφερε ο οργανισμός που εδρεύει στο Άμστερνταμ χθες Δευτέρα 15 Μαρτίου.

Ο EMA είχε αναφέρει προηγουμένως πως ερευνά «έναν ορισμένο αριθμό» περιπτώσεων θρόμβων αίματος σε ανθρώπους που έχουν λάβει το εμβόλιο, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι αυτό μπορεί να εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται.

Πάντως, ο ΕΜΑ αναμένεται να ανακοινώσει τη συνέχιση της χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς ο μικρός αριθμός των περιστατικών θρομβώσεων, στατιστικά δεν συνιστά απαγόρευση του συγκεκριμένου εμβολίου.