Η ιστορική Σάντερλαντ, άλλοτε ομάδα της Premier League, με κοινό που είναι από τα πιο πιστά στην Αγγλία, έχει… ξεπέσει στη League 1. Με πολλά οικονομικά προβλήματα και με κακή διαχείριση, η Σάντερλαντ δεν μπορεί να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας και όλοι αναζητούν τη διάδοχη κατάσταση στη διοίκηση που θα βγάλει την ομάδα από το τέλμα.

Αυτή η νέα τάξη πραγμάτων είναι πιθανό να ανακυρήξει τον Κίριλ Λουί-Ντρεϊφίς ως τον νεότερο ιδιοκτήτη ομάδας σε ολόκληρη την Αγγλία. Είναι μόλις 22 ετών. Και προέρχεται από οικογένεια που έχει εμπειρία στο ποδόσφαιρο.

Ο πατέρας του υπήρξε ιδιοκτήτης της Μαρσέιγ, αλλά και της Adidas. Ο 22χρονος Λουί-Ντρεϊφίς έχει… κολλήσει το μικρόβιο και ηγείται ενός επιχειρηματικού fund το οποίο συμφώνησε να αγοράσει το 80% των μετοχών της Σάντερλαντ.

Το οικονομικό αντίτιμο της συμφωνίας δεν έχει ανακοινωθεί, ούτε υπάρχει ακόμα έγκριση από την αγγλική ομοσπονδία. Ωστόσο όλα δείχνουν πως αυτό αποτελεί θέμα χρόνου, η μεταβίβαση θα εγκριθεί και η Σάντερλαντ θα αλλάξει χέρια με στόχο να επιστρέψει στην… κανονικότητα.