Οι άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι εξαιτίας του κορωνοϊού ανακάλυψαν κάποιες «ένοχες απολαύσεις» που πολύ θα ήθελαν να κρατήσουν και στο μέλλον. Αυτό αποκαλύπτει νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky που εξέτασε τις συμπεριφορές περισσοτέρων από 8.000 εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα βρίσκονται σε υποχρεωτική τηλεργασία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας οι εργαζόμενοι πολύ θα ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους γυμνοί, αφού 1 στους 10 ερωτηθέντες (11%) δήλωσε ότι του άρεσε να εργάζεται χωρίς ρούχα. Άλλες καινοτομίες που προτιμούν οι εργαζόμενοι, περιλαμβάνουν την απόλαυση ευκαιριών για σύντομο ύπνο (36%), το binge-watching σειρών στο Netflix (23%) και την εργασία έξω στον κήπο ή στο μπαλκόνι (27%).

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι εργαζόμενοι σε καθεστώς τηλεργασίας φέτος αντιμετώπισαν προκλήσεις ψυχικής υγείας και ευεξίας, όπως πιέσεις φροντίδας παιδιών και ψηφιακής συνδεσιμότητας. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επωφελήθηκε απλά από την εργασία με άνετα ρούχα: το 48% συνήθισε αυτόν τον τρόπο ζωής και θα ήθελε να τον κάνει κανόνα στο μέλλον. Το γεγονός ότι αποχαιρέτισαν τις μεγάλες μετακινήσεις ευχαρίστησε τους εργαζομένους.

Άλλες απολαύσεις που προτιμούν οι υπάλληλοι, περιλαμβάνουν περισσότερο χρόνο για βιντεοπαιχνίδια (18%), γεύματα σε πακέτο (16%) και λιγότερο ντους (8%). Ωστόσο, αυτή η αλλαγή φέρνει ξανά στο επίκεντρο το θέμα της ψηφιακής ασφάλειας και προστασίας του προσωπικού μας απορρήτου.

Η Marina Titova, επικεφαλής του μάρκετινγκ καταναλωτικών προϊόντων στην Kaspersky, δήλωσε σχετικά: «Αυτό το lockdown αποδείχθηκε αμφίδρομο για άτομα των οποίων η δουλειά τούς επιτρέπει να εργάζονται από το σπίτι. Από τη μία πλευρά, οι υπάλληλοι είχαν τελικά την ευκαιρία να ξεχάσουν τα μειονεκτήματα της μεγάλης πόλης και να αρχίσουν να εργάζονται σε μια πιο άνετη ατμόσφαιρα. Από την άλλη πλευρά, αντιμετώπισαν πολλές προκλήσεις όταν αγωνίζονταν να παραμείνουν παραγωγικοί, αναδιοργανώνοντας τον χώρο εργασίας τους και αναπτύσσοντας νέες συνήθειες. Όταν εργάζεστε από το σπίτι, το απόρρητό σας τίθεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, καθιστώντας ζωτικής σημασίας την ψηφιακή σας ασφάλεια».

Πηγή: kaspersky.com