Ένας θάνατος και εννέα τροχαία τον τελευταίο χρόνο σε μεγάλο τμήμα της Ιόνιας οδού |

Ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και εννέα τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό κατεγράφησαν κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας των δύο τμημάτων Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, που αστυνομεύουν το οδικό δίκτυο της Ιόνιας οδού, από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου μέχρι και τον κόμβο της ‘Αρτας.

Σύμφωνα με τον απολογισμό, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς των δύο τμημάτων, 11.176 παραβάσεις. Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων, 5.021 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 2.730 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων, όπως φορτηγά, ταξί και λεωφορεία, 827 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 31 για μη χρήση κράνους, ενώ 103 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια μέθης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, με αφορμή τον απολογισμό, «τα δύο τμήματα Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων ολοκλήρωσαν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους, με θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την τροχονομική αστυνόμευση του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού και της συνολικής αναβάθμισης του επίπεδου της οδικής ασφάλειας στην Αιτωλοακαρνανία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ