Ενημερωτική δράση στους σταθμούς του μετρό πραγματοποιούν από σήμερα μέχρι και τις 9 Μαρτίου η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου.

Ειδικότερα από σήμερα μέχρι και τις 9 Μαρτίου θα βρίσκεται αναρτημένη στους χώρους του μετρό μια σύνθεση πολλών αφισών που τυπώθηκαν πριν από χρόνια και θίγουν τα θέματα της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, το μισθοδοτικό χάσμα ανδρών-γυναικών, την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, τα στερεότυπα και εν γένει την ισότητα των φύλων.

Οι αφίσες αυτές ήταν μέρος ενημερωτικών εκστρατειών περασμένων ετών και δεκαετιών. «Αν και από τότε έχουν γίνει σημαντικά βήματα υπέρ της ισότητας των φύλων, δεν έχουν ξεπεραστεί τα ζητήματα που θίγουν. Ενώνουμε σήμερα όλες και όλοι, γυναίκες και άνδρες, τις δυνάμεις μας για να αφήσουμε πίσω μας τις διακρίσεις, μια για πάντα.

Ενημερωνόμαστε, δρούμε, σπάμε τα στερεότυπα», αναφέρει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, αναρτήθηκε στον λογαριασμό YouTube της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τα δικαιώματα της γυναίκας καθώς και χρήσιμες πληροφορίες (η διεύθυνση ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας, η διεύθυνση της ιστοσελίδας για την Βία κατά των γυναικών καθώς και ο σύνδεσμος για τη σχετική με την ισότητα των φύλων νομοθεσία).