Νίκος Παναγιωτόπουλος:«Οι συνθήκες επιβάλλουν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις» | panagiotopoulos1 scaled

Είστε η δύναμη αποτροπής για όποιον επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, τόνισε στις ένοπλες δυνάμεις ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης επισήμαινε πως: «Η Ελλάδα διαθέτει αυτές τις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο σε οπλικά συστήματα, αλλά κυρίως σε ποιότητα προσωπικού ώστε να έχει το δικό της πολλαπλασιαστή ισχύος και να αποθαρρύνει κάθε επιβουλή οποιουδήποτε εναντίον κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Οι σύγχρονες γεωπολιτικές συνθήκες και αστάθειες και οι προκλήσεις ασφαλείας που απαντώνται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή μας, επιβάλλουν η χώρα να διαθέτει ισχυρές και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις με αποτρεπτική ισχύ. Αυτή είναι και η δική μας αποστολή ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις, η Θεία Χάρη της Παναγίας να τις καθοδηγεί και να τις προστατεύει».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησαν με την επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ενώ ακολούθησε η τέλεση πανηγυρικής θείας λειτουργίας στον καθεδρικό ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.