Νέα ένταση σημειώθηκε γύρω από το ΑΠΘ, το οποίο έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς το βράδυ της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα, η ένταση σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην οδό Εθνικής Αμύνης μπροστά από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μια διμοιρία των ΜΑΤ,, επιχείρησε να ανακόψει πολυπληθή ομάδα ατόμων που επιχειρούσε να εισέλθει στους χώρους του ΑΠΘ.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί δέχθηκαν πέτρες από νεαρούς που προλάβαν να μπουν εντός του πανεπιστημιακού χώρου στην πλατεία Χημείου. Από την πλευρά τους, τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και κρότους λάμψης, με την κατάσταση να παραμένει έκρυθμη.

Πληροφορίες του thesstoday.gr, κάνουν λόγο για προσαγωγές τουλάχιστον επτά ατόμων. Παράλληλα, ομάδες τόσο φοιτητών όσο και καθηγητών μαζί με δικηγόρους προσπαθούν να προσεγγίσουν το χώρο του πανεπιστημίου ζητώντας την άμεση αποχώρηση της αστυνομίας από το σημείο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στο σημείο όπως μετέδωσε το thestival.gr  μετέβη και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές, Κατερίνα Νοτοπούλου, Δώρα Αυγέρη και Γιάννης Αμανατίδης,  βρέθηκαν  έξω από την πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, και ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί επιχείρηση για τον τερματισμό της κατάληψης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου στις δηλώσεις της τόνισε χαρακτηριστικά:  «Η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Μετά το χθεσινό περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού στη Νέα Σμύρνη, βλέπουμε να έχει περικυκλώσει το ΑΠΘ με πολλές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες πιθανότατα θα επιχειρήσουν να εκκενώσουν την κατάληψη. Ζητήσαμε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος, να υπάρξει διαβούλευση και διαπραγμάτευση με τους ακαδημαϊκούς με τους φοιτητές. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πρέπει να μείνει τόπος ειρήνης και γνώσης. Σε καμία περίπτωση βίας».