Οι Ρεπουμπλικανοί κατηγόρησαν χθες (2 Σεπτεμβρίου) για υποκρισία τη Νάνσι Πελόζι για την επίσκεψή της σε κομμωτήριο στο Σαν Φρανσίσκο, αποδίδοντας της μη τήρηση των κανονισμών για την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που εφαρμόζονται στην πόλη.

Ωστόσο, η ίδια υποστηρίζει ότι είχε ενημερωθεί από το κομμωτήριο ότι το ραντεβού της επιτρέπονταν. Η Πελόζι αναφέρθηκε συνοπτικά στο ζήτημα που προέκυψε, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Σαν Φρανσίσκο, υποστηρίζοντας, «Αναλαμβάνω την ευθύνη ότι έπεσα στην παγίδα».

Υπό την εφαρμογή αυστηρών κανόνων κατά της πανδημίας, τα κομμωτήρια στο Σαν Φρανσίσκο δεν επιτρεπόταν να δέχονται πελάτες τη Δευτέρα, όταν η Πελόζι είχε το ραντεβού της, παρά το γεγονός ότι τα κομμωτήρια σε άλλες περιοχές της ίδιας πολιτείας, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ, λειτουργούν ήδη κανονικά.

Τόσο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όσο και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι άσκησαν κριτική στην Πελόζι για το ραντεβού της, μετά τη μετάδοση ενός σύντομου βίντεο που πρώτο μετέδωσε το κανάλι Fox News, ενώ την κατηγόρησαν για υποκρισία.

Η Πελόσι είναι το πιο υψηλόβαθμο εκλεγμένο στέλεχος των Δημοκρατικών στην Ουάσινγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ