Έντονο κύμα κακοκαιρίας φέρνει ο «Γηρυόνης» | 2

Αρκετά προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσει η νέα έντονη κακοκαιρία με το όνομα «Γηρυόνης», σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το καιρικό φαινόμενο θα κάνει αισθητή την παουσία του με έντονες βροχές, καταιγιδες και θυελλώδεις ανέμους, ενώ θα λάβει χώρα σε τρεις φάσεις, από την Κυριακή μέχρι την Δευτέρα.

Συγκεκριμένα:

Την Κυριακή θα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ενώ εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Δυτική Κρήτη.


Στη δεύτερη φάση από αργά το βράδυ της Κυριακής έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, ισχυρές καταιγίδες θα διασχίσουν τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.


Στην τρίτη φάση, από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.