Έντονους φόβους για τρίτο κύμα κορωνοϊού εξέφρασε ο Ντέιβιντ Νάμπαρο, ειδικός για την πανδημία, που ανήκει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελβετικές εφημερίδες, προέβλεψε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη στις αρχές του 2021 εφόσον επαναληφθεί η αποτυχία, σύμφωνα με τον ίδιο, των κυβερνήσεων να κάνουν αυτό που χρειαζόταν, προκειμένου να προληφθεί το δεύτερο κύμα.

Συγκεκριμένα, είπε: «Έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αφού έθεσαν υπό έλεγχο το πρώτο κύμα» της επιδημίας του νέου κορωνοϊού

Τώρα έχουμε το δεύτερο κύμα. Αν δεν δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές, θα έχουμε ένα τρίτο κύμα στις αρχές του ερχόμενου έτους».

Ο Νάμπαρο στάθηκε στην κίνηση της Ελβετίας να επιτρέψει το σκι με υποχρεωτική χρήση μάσκας στα τελεφερίκ, λέγοντας ότι είναι πιθανό η χώρα να φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασθενειών και θανάτων.

«Όταν τα ποσοστά των λοιμώξεων πέσουν, και θα πέσουν, τότε μπορούμε να είμαστε όσο ελεύθεροι θέλουμε. Αλλά τώρα; Πρέπει να είναι ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα; Υπό ποιες συνθήκες;» είπε.