Εντοπισμός αλλοδαπών και συλλήψεις των αλλοδαπών χειριστών των λέμβων στο Σίγρι και στη Μήθυμνα | ναυτιλίας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε γνωστό πως πραγματοποιήθηκε εντοπισμός αλλοδαπών και συλλήψεις των αλλοδαπών χειριστών των λέμβων στο Σίγρι και στη Μήθυμνα .

Παράλληλα, υπήρξε εισροή υδάτων σε σκάφος στη Σκιάθο και πραγματοποιήθηκε αλιευτικός έλεγχος στη Σαλαμίνα.

Αναλυτικά:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπισμός αλλοδαπών και συλλήψεις των αλλοδαπών χειριστών των λέμβων στο Σίγρι και στη Μήθυμνα – Εισροή υδάτων σε σκάφος στη Σκιάθο – Αλιευτικός έλεγχος στη Σαλαμίνα

Στον εντοπισμό σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σιγρίου, στην περιοχή ”ΓΑΒΒΑΘΑ” ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στον εντοπισμό τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ”ΕΦΤΑΛΟΥ” ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 24χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, για εισροή υδάτων στο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ”ΑΡΤΕΜΙΔΑ” Ν.Σ. 20, το οποίο ήταν προσδεδεμένο σε τσιμεντένια προβλήτα, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Σκιάθου.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν στην περιοχή, όπως επίσης και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο προέβη σε απάντληση της μεγαλύτερης ποσότητας του ύδατος, ενώ διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος στο δεξί πρωραίο τμήμα του σκάφους, το οποίο καλύφθηκε με την συνδρομή ιδιώτη δύτη. Το εν λόγω σκάφος προσδέθηκε με ασφάλεια επί της προβλήτας, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΡΤΕΜΙΔΑ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας, στη θαλάσσια περιοχή Φανερωμένης ν. Σαλαμίνας, εντοπίστηκε ένας αλιέας να έχει διενεργήσει παράνομη αλιεία οστράκων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιβλήθηκαν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις και κατασχέθηκαν συνολικά δέκα κιλά (10kg) όστρακα και δύο (02) αυτόνομες καταδυτικές συσκευές, ενώ τα ανωτέρω όστρακα επιστράφηκαν στη θάλασσα.