ΕΟΚ: Προσωρινός πρόεδρος ο Φάνης Χριστοδούλου

Τη Δευτέρα το πρωί, (31/5), κατατέθηκαν τέσσερις αιτήσεις στο πρωτοδικείο για προσωρινή διοίκηση στην ΕΟΚ.

Αυτές ανήκουν στον Βαγγέλη Λιόλιο, στον Άγγελο Παπανικολάου αλλά και σε 21 σωματεία τα οποία ήταν εκτός μητρώου, ωστόσο είχαν κερδίσει από το πρωτοδικείο τη συμμετοχή τους στις εκλογές.

Τα εν λόγω πρότειναν να διατηρηθεί η ίδια προσωρινή διοίκηση με αυτήν που διοίκησε τις τελευταίες εβδομάδες.

Η τέταρτη αίτηση έγινε από «τρίτους» οι οποίοι πρότειναν ως προσωρινή διοίκηση 19 μπασκετικές προσωπικότητες οι οποίοι δεν είναι υποψήφιοι αλλά να αναλάβουν να οδηγήσουν την ΕΟΚ στις ερχόμενες εκλογές. Ανάμεσα εξ’αυτών είναι οι Βαγγέλη Αλεξανδρή, Γιώργου Καράγκουτη, Μίλτου Λαζαρίδη και Φωτούλας Βολονάκη. Εκτός απρόοπτου την Τρίτη (1/6) θα καταθέσει την αίτησή της και η παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει την Πέμπτη (3/6, 13:00) και η απόφαση αναμένεται να βγει την Δευτέρα (7/6), όπερ και σημαίνει ότι για μία εβδομάδα η ΕΟΚ θα είναι άνευ κεφαλής.

Οι πιο πιθανές ημερομηνίες των εκλογών είναι η 18η Ιουλίου ή η 25η Ιουλίου και αυτό διότι απαιτούνται 45 ημέρες προκειμένου να προετοιμαστεί το σύστημα για τις ηλεκτρονικές αλλαγές.

Αυτό σημαίνει πως η Εθνική ομάδα θα ταξιδέψει στην Βικτόρια για το Προολυμπιακό τουρνουά με προσωρινή (και όχι με κανονική) διοίκηση και δη με τους ανθρώπους οι οποίοι θα αναλάβουν μέχρι να γίνουν οι αρχαιρεσίες.