ΕΟΤ: Η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων, η μεγάλη πρόκληση της επόμενης μέρας | Eot Fragakis 04 10 20

Στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού , που  συμπίπτει φέτος με την μεγαλύτερη κρίση, που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κλάδος σε ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης,  επισημαίνοντας πως η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων του τουρισμού είναι η μεγάλη πρόκληση της επόμενης μέρας.

«Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει σε δεινή θέση μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουρισμού, έχει θέσει σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως ενώ χώρες- διεθνείς τουριστικοί προορισμοί, απώλεσαν φέτος ένα μεγάλο μέρος του πιο δυναμικού κλάδου της οικονομικής τους δραστηριότητας», είπε ο κ. Φραγκάκης.

Ο ίδιος, σημείωσε πως «Μέσα σε αυτό το πρωτοφανές περιβάλλον καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να λειτουργήσει η μηχανή της ελληνικής τουριστικής μας βιομηχανίας, με την ασφάλεια στο επίκεντρο.

Διαμορφώσαμε υγειονομικά πρωτόκολλα και εφαρμόσαμε λειτουργικές διαδικασίες σε όλη την αλυσίδα του τουρισμού, για πρώτη φορά, με αξιοσημείωτη επιτυχία κάτι που αναγνωρίζεται από επισκέπτες μας και διεθνείς παράγοντες του τουρισμού.

Με μία νέα εθνική συλλογικότητα καταφέραμε πράγματα που δεν ήταν καθόλου αυτονόητα και για τα οποία όλοι δούλεψαν προκειμένου να γίνουν πράξη: κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση,  επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και συλλογικοί φορείς του τουρισμού μας.

Φέτος χάσαμε πολλά. Καταφέραμε όμως να κερδίσουμε σε προσαρμοστικότητα, αξιοπιστία και επαγγελματισμό, στοιχεία τα οποία μας κράτησαν όρθιους φέτος αλλά θα στηρίξουν και την προσπάθεια ανάκαμψης το 2021.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει αντιμέτωπους με δύο βασικές προκλήσεις:

την ανάγκη στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων του κλάδου ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται και  την ευκαιρία ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην εξαιρετικά κρίσιμη νέα χρονιά».

Για να καταλήξει ότι «Ο ελληνικός τουρισμός υφίσταται πολύ ισχυρούς κλυδωνισμούς αλλά είναι χτισμένος σε στέρεες βάσεις και θα αντέξει.

Με πολλή δουλειά, σχέδιο και σύμπνοια θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να βγούμε στο ξέφωτο ξανά».

Σημειώνεται πως ο  Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, παρά τη δύσκολη συγκυρία, τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με την ευγενική υποστήριξη φορέων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα,  προβάλλει  το video “Greece. Always Epic” καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας από τις οθόνες, του  Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, των σταθμών του Μετρό Αθηνών και των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.