Επαναφορά του click away μόνο για τους ανεμβολίαστους – Σενάρια υποχρεωτικού εμβολιασμού και στην εστίαση

Η επιχείρηση «πειθώ» είναι δυνατή και γι’ αυτό καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες τόσο από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους όσο και από τους ειδικούς να πειστούν όσοι δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να εμβολιαστούν. όπως όλα δείχνουν, κωλύεται το σχέδιο «Ελευθερία» λίγο πάνω από τους 10.000.000 εμβολιασμούς.

Είτε με περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, είτε με προνόμια για τους εμβολιασμένους η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, ούτως ώστε να προλάβουμε να χτίσουμε το επιζητούμενο τείχος ανοσίας προτού να είναι πλέον αργά και η μετάλλαξη Δέλτα «λυγίσει» τη χώρα μας πυροδοτώντας το τέταρτο κύμα του φονικού ιού.

Όπως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή, σε μπαρ και κλαμπ, καθώς και σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας μπορούν να μπουν μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμός τους.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σχετικά με το λιανεμπόριο. Αυτό, όμως, ενδέχεται να αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες, ειδικά αν συνεχίσει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και μετέπειτα των διακοπών.

Σχέδιο για επιστροφή του click away μόνο για τους ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με πηγές, υπάρχει ως πλάνο η επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο, όμως μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Ουσιαστικά, όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα μπορούν να ψωνίσουν μόνο με τη μέθοδο του click away, την οποία γνωρίσαμε την περίοδο της δεύτερης καραντίνας.

Υπενθυμίζεται ότι στο click away η παραγγελία από τον καταναλωτή γίνεται μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του αντίστοιχου brand ή τηλεφωνικά στο ίδιο το μαγαζί. Στη συνέχεια παραγγελία ετοιμάζεται και ο καταναλωτής θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή.

Την ίδια ώρα, οι εμβολιασμένοι θα ψωνίζουν κανονικά εντός των καταστημάτων.

«Σήμερα που μιλάμε όμως, δεν υπάρχει αυτό ως συζήτηση. Δεν μπορώ να το αποκλείσω να υπάρξει» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Από την πλευρά τους, οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν πως δεν είναι εύκολο να ελέγχoυν στα καταστήματα λιανικής ποιος μπαίνει με εμβόλιο και ποιος χωρίς και να ζητούν πιστοποιητικά, αν και αρκετοί από τους εμβολιασμένους καταναλωτές, δηλώνουν ότι είναι υπέρ του μέτρου.

Σενάρια για υποχρεωτικό εμβολιασμό και στην εστίαση

Πιο πιθανό, πάντως, θεωρείται το σενάριο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση παρά στο λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, σύντομα θα ανοίξει η συζήτηση για το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για εργαζόμενους σε: καφέ, κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι προτιμούν να εμβολιαστούν από το να ξοδεύουν κάθε εβδομάδα χρήματα σε rapid test.