Επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να διαδηλώσουν υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην οδό Πανεπιστημίου.


Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές προς την πλατεία Ομονοίας.

Τότε οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν μπουκάλια με νερό προς την πλευρά των αστυνομικών των ΜΑΤ οι οποίοι απάντησαν με τη χρήση χημικών. Στο μεταξύ από νωρίς το απόγευμα αστυνομικοί προχώρησαν στο κλείσιμο των πλατειών Κλαυθμώνος και Κοραή.

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί σταματούσαν όποιον επιχειρούσε να διασχίσει τη συγκεκριμένη περιοχή ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ βρέθηκαν προληπτικά εκεί.

Παράλληλα εμφανίστηκε και η αύρα της αστυνομίας με σκοπό ρίξει νερό προς τους διαδηλωτές εάν χρειαστεί.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, εδώ και 47 ημέρες δηλαδή και από τις 22 Φεβρουαρίου απεργία δίψας. Αίτημά του είναι η μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, από τις φυλακές Δομοκού όπου και κρατείται.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 23/2 υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για υποχρεωτική λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ύστερα από αίτημα των γιατρών του νοσοκομείου Λαμίας.

Από τις 16:30 είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα, ύστερα από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.