Συμπλοκές ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας και περίπου 100 άτομα που βρέθηκαν στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, σημειώθηκαν λίγο πριν τις 18:30.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους συγκεντρωμένους από το σημείο έπειτα από χρήση αύρας. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στους δρόμους που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και χημικών για να διαλύσουν την συγκέντρωση ενώ φέρεται να χρησιμοποίησαν και την «αύρα».

Στο κάλεσμα για τη σημερινή διαδήλωση, οι διοργανωτές ανέφεραν ότι «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν πλήρως ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατοπίσει το πρόβλημα στη δήθεν μη προσφυγή στη δικαιοσύνη ήταν προσχηματική. Να πάψει η κυβέρνηση να επιρρίπτει τις ευθύνες της στον ίδιο τον απεργό και την υπεράσπιση. Έχει τη λύση στα χέρια της και καλείται απλώς στην εφαρμογή του νόμου».

«Όλη την εβδομάδα, σε καθημερινή βάση, χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν στο Σύνταγμα ζητώντας δικαιοσύνη, ισονομία, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προσθέτουν.

Σύμφωνα με το νεότερο ανακοινωθέν, η υγεία του Κουφοντίνα είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι γιατροί προχώρησαν σε ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.