Σφοδρή κακοκαιρία ζει το τελευταίο 24ωρο όλη η χώρα, με έντονες βροχοπτώσεις να σαρώνουν την Αττική. Μία από τις περιοχές που σημειώνονται προβλήματα και έντονες πλημμύρες είναι το Μενίδι όπως φανερώνουν τα βίντεο που δημοσιεύει το forecastweather, ενώ έντονα προβλήματα υπάρχουν και στα δυτικά προάστια.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Πλαστήρα

Η κακοκαιρία έχει πλήξει μεγάλος μέρος της χώρας, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονταν σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού επιβεβαιώθηκαν. Ετσι σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης από την Πολιτική Προστασία, κηρύχθηκε η Κοινότητα Καρίτση Δολόπων της Δημοτικής Ενότητας Νεβρόπολης Αγράφων, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Ανοιξαν οι ουρανοί στη Χαλκίδα

Καταρρακτώδης είναι η βροχή αυτή την ώρα στην Χαλκίδα με δρόμους να έχουν πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες,  από τη βροχή δημιουργήθηκαν και προβλήματα στην κίνηση, η οποία ήταν αυξημένη σε πολλούς κεντρικούς δρόμους. 

Κακοκαιρία και σε Ήπειρο, Θεσσαλία

Η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα τόσο στην Ήπειρο όσο και Θεσσαλία, ενώ η Πολιτική Προστασία, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στα Τρίκαλα, που έχει ανέβει η στάθμη στον ποταμό Ληθαίο, με τις αρχές να παρακολουθούν το φαινόμενο. Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, τα σοβαρότερα εντοπίστηκαν στον Δήμο Νικολάου Σκουφά στην Άρτα καθώς έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές από πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, με τις περισσότερες στην Δ.Ε. Πέτα, όπου ο δήμος ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σέρρες: Απεγκλωβισμοί και τεράστιες καταστροφές

Άτομα εγκλωβίστηκαν στα σπίτια και στα οχήματά τους, κατοικίες πλημμύρισαν, καλλιεργήσιμες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων καταστράφηκαν και πνίγηκαν ζώα σε κτηνοτροφική μονάδα. Τεράστιες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στους Δήμους Εμμανουήλ Παππά και Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.