Επέστρεψε από το Ισραήλ ο Νίκος Βέρτης: Εμπειρία που δεν εύχομαι σε κανέναν να ζήσει

Σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης επέστρεψε στην Ελλάδα από το Ισραήλ ο Νίκος Βέρτης και μεταξύ άλλων σημείωσε πως: «Είναι μια εμπειρία που δεν εύχομαι σε κανέναν να ζήσει. Όποιος πει ότι δεν είναι τρομακτικό είναι ψεύτης. Είναι πάρα πολύ οργανωμένοι και πάρα πολύ προετοιμασμένοι. Ήμασταν σε ένα εστιατόριο και βγήκαμε από το ασανσέρ στον 20ο όροφο, χτύπησαν οι σειρήνες και μέσα σε μισό λεπτό όλοι ήξεραν πού να μας οδηγήσουν. Σε κάθε κτίριο υπάρχει καταφύγιο. Είναι πολύ τρομακτικό το συναίσθημα του να ακούς τις σειρήνες και να ακούς αυτό το βαθύ ήχο της αναχαίτησης ρουκετών και βομβών. Είναι άλλο να το βλέπεις στην τηλεόραση και άλλο να το ζεις».

Ο Νίκος Βέρτης, ο οποίος είχε προγραμματίσει να δώσει συναυλίες στο Τελ Αβίβ, πέρασε ένα πολύ δύσκολο βράδυ, καθώς η ένταση ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνιους έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις.

Όπως μετέδωσε το Πρωινό, την ώρα που η ορχήστρα του έφτανε στο αεροδρόμιο του Ισραήλ άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες. Λόγω της βροχής ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας διακόπηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, ενώ ενεργοποιήθηκε ασπίδα προστασίας πάνω από το Τελ Αβίβ. Το αεροδρόμιο έκλεισε και οι τουρίστες μπήκαν στα καταφύγια. Ανάμεσά τους και η ομάδα του γνωστού καλλιτέχνη. Εκεί παρέμειναν για δύο ώρες περίπου και μετά μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο τους.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν όλη νύχτα. Η σημερινή τους συναυλία αναβάλλεται και αναμένεται να γίνει σε νέα ημερομηνία.