Έπειτα από περίπου ενάμιση μήνα παράνομων ερευνών, το Oruc Reis γύρισε σήμερα (30 Νοεμβρίου) τα ξημερώματα στο λιμάνι της Αττάλειας στις νότιες ακτές της Τουρκίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου στις 21:00 χθες το βράδυ το τουρκικό ερευνητικό βγήκε από την περιοχή που είχε δεσμεύσει η Τουρκία και αναχώρησε για το λιμάνι της Αττάλειας, αφού η Τουρκία αποφάσισε να μην ανανεώσει την Navtex.

Το Oruc Reis συνόδευαν τα πλοία Αταμάν και Τζένγκις Χαν. Το τουρκικό ερευνητικό ήταν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα από τις 12 Οκτωβρίου και σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα τουρκικά Μέσα πραγματοποιούσε έρευνες.

Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το ερευνητικό πλοίο ολοκλήρωσε αποστολή που άρχισε τη 10η Αυγούστου. «Το πλοίο μας, το οποίο συνέλεξε 10.995 χλμ 2D σεισμικών δεδομένων, επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας», ανέφερε το υπουργείο μέσω Twitter.

H εταιρεία δεδομένων εντοπισμού πλοίων Refinitiv επιβεβαίωσε ότι το Oruc Reis επέστρεψε σε λιμάνι της Αττάλειας σήμερα το πρωί.

Τα δεδομένα της εταιρείας δείχνουν επίσης ότι το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο Yavuz βρίσκεται σε ύδατα κοντά στη νότια ακτή της Τουρκίας, ενώ το σεισμογραφικό Barbaros Hayreddin Pasa εξακολουθεί να βρίσκεται στην θάλασσα νότια της Κύπρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ


Comments are closed.