Σε 374 προσαγωγές συνολικά προχώρησε η ΕΛΑΣ την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στην Αθήνα για παραβίαση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, ενώ οι 135 από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι προσαγωγές και συλλήψεις αφορούν σε άτομα που είχαν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας και κυρίως στα Εξάρχεια για την 12η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Πρεμιέρα» για τις κάμερες στις στολές των ΜΑΤ

Πρεμιέρα έκαναν χθες οι κάμερες στην στολή αστυνομικών, οι οποίες καταγράφουν ενδεχόμενα επεισόδια, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 6/12/2008.

Πρόκειται για απόφαση με ημερομηνία 5/12/2020 του αρχηγείου της ΕΛΑΣ για την εγκατάσταση και λειτουργία μικροκαμερών επιτήρησης στις στολές ανδρών της ΕΛΑΣ, μάχιμων υπηρεσιών.

Το υλικό από τις κάμερες θα αξιοποιηθεί μόνο σε περίπτωση επεισοδίων όταν και θα δοθεί εντολή για να ανοίξουν οι κάμερες. Σε διαφορετική περίπτωση οι κάμερες θα είναι κλειστές.

Η χρήση τους προβλέπεται από το προεδρικό διάταγμα 75/2020, το οποίο τίθεται σε ισχύ για πρώτη φορά σήμερα για τις περιοχές των Εξαρχείων, των Προπυλαίων, πλατείας Συντάγματος και εφόσον παραστεί λόγος και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

ΕΔΕ για τον αστυνομικό που καταστρέφει λουλούδια

Έρευνα προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική τιμωρία αστυνομικού των ΜΑΤ που έχει καταγραφεί σε βίντεο να χτυπάει χάρη αστεϊσμού συνάδελφο του, με ανθοδέσμη, την οποία σύμφωνα με καταγγελίες πήρε από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπου την είχε αφήσει πολίτης, διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να διαταχθεί και ΕΔΕ σε βάρος του αστυνομικού, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Για το θέμα αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Κρότου λάμψης σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια 

Ομάδα των ΜΑΤ εισέβαλε χθες σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια στην οδό Τσαμαδού και έκανε ρίψη κρότου λάμψης εντός του κτιρίου.

Ακόμη, σύμφωνα με το MEGA, στο μεταγωγών παραμένουν πάνω από 60 άτομα που έχουν προσαχθεί και οι προσαγωγές των οποίων μετατρέπονται σε συλλήψεις. Ανάμεσα σε αυτούς και ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αττικόν», Μιχάλης Ρίζος.