Έπιασαν τους διαρρήκτες της οικίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου | 4926970 scaled

Συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης οι διαρρήκτες που μπήκαν πριν από 10 ημέρες στο σπίτι του Οικονομικού Πατριάρχη Βαρθολομαίο στα Θεράπεια της Κωνσταντινούπολης. Οι διαρρήκτες εντοπίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στις 21:30 την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν ακόμα μία κατοικία στην περιοχή Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης.

Όταν διαπίστωσαν ότι οι αστυνομικοί τους είχαν εντοπίσει επιχείρησαν να διαφύγουν με ένα πολυτελές αυτοκίνητο αλλά δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν καθώς συγκρούστηκαν με περιπολικά. Στην συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αστυνομικές αρχές να καταφέρνουν να τραυματίζουν τον έναν εξ’ αυτών. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως οι διαρρήκτες έχουν βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλι Γειερλικαγια ευχαρίστησε τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση, τονίζοντας ότι «συνελήφθησαν οι δράστες της διάρρηξης στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και πως συνεχίζονται οι έρευνες για το περιστατικό, που σημειώθηκε πριν από 10 ημέρες».

Με πληροφορίες από sigmalive και euronews