Επιχείρηση «νεολαία» ετοιμάζει ο Μητσοτάκης - Σχέδια για περιοδείες

Η αρχή έγινε στα Φάρσαλα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξορμήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχευση στους νέους θα έχουν συνέχεια. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει ότι θα πρέπει να έρθουν πιο κοντά στις πιο νεαρές ηλικίες που τόσο ταλαιπωρούνται από την πανδημία αλλά και την πολυετή οικονομική κρίση γι’ αυτό και όπως φάνηκε και από την επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη στο νομό Λαρίσης, ένα μεγάλο τμήμα της επαφής με την κοινωνία θα εστιαστεί στους νέους. 

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις κυβέρνησης – νεαρότερων ηλικιών κλονίστηκαν από μία σειρά κυβερνητικών επιλογών όπως ο νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ, η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, αλλά και οι αλλαγές στην τριτοβάθμια  εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο λοιπόν της νέας αυτής στρατηγικής με άξονα την νεολαία ο κ.Μητσοτάκης το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσει επισκέψεις ανά την Ελλάδα, με κεντρικό πολιτικό «μήνυμα» την ανάδειξη των νέων ανθρώπων στους «πρωταγωνιστές» της επόμενης μέρας.

Οι ηλικίες 17-30 ετών αποτελούν ένα εκλογικό ακροατήριο, το οποίο επιζητά η κυβέρνηση μια και στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις η ΝΔ υστερούσε του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2015 τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπερδιπλάσια από αυτά της ΝΔ και συγκεκριμένα 40% έναντι μόλις 18%. Στη συνέχεια η ψαλίδα έκλεισε σε μεγάλο βαθμό χωρίς πάντως να αντιστραφεί το αποτέλεσμα. Τον Ιούλιο του 2019, στην κρίσιμη αυτή ηλικιακή ομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 36,8% και η ΝΔ 30,6%. 

Στις κλειστές συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου έχει γίνει σαφές ότι το ποσοστό των νέων που θα πρέπει να στηρίξουν τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να είναι υψηλότερο από κάθε προηγούμενη εκλογική μάχη και για την επίτευξη του στόχου αυτού θα κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά.

Το σχέδιο αυτό θα μπει σε εφαρμογή αφού ο πρωθυπουργός επιστρέψει από τις ΗΠΑ, όπου θα παραμείνει από τις 17-24 Σεπτεμβρίου για να λάβει μέρος στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ.