Μητροπολίτης Κοσμάς: Επιδεινώνεται η υγεία του αλλά αρνείται να νοσηλευτεί | aitolias kosmas91627

Πριν από μερικές ημέρες, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό παρουσιάζοντας ήπια συμπτώματα, ωστόσο πλέον η κατάσταση του παρουσίασε επιδείνωση

Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό και δεν επιθυμεί την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. 

Την Κυριακή 14η Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς ενθρόνισε το νέο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος αφού προηγουμένως χοροστάτησε στην ακολουθία του αρχιερατικού Εσπερινού.

Οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας, οι οποίοι δεν τήρησαν την ομόφωνη απόφαση της ΔΙΣ για μέτρα κατά τις Ακολουθίες του Πάσχα, κατηγορήθηκαν  για ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας, κλήθηκαν στην Συνοδική Επιτροπή για όσα έγιναν το Πάσχα. Παραπέμφθηκαν  για καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, θεολογική πλάνη για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.