Επίδομα θέρμανσης: Πότε λήγει η διορία υποβολής IΒΑΝ για τους δικαιούχους

Εκπνέει σήμερα (14 Ιανουαρίου) η νέα προθεσμία που είχε δοθεί πριν από μερικές ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών, όσον αφορά στην υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

Σημειώνεται ότι, επί του παρόντος, δεν υπάρχουν πληροφορίες για νέα παράταση της προθεσμίας από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.

Τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης αρχίζουν από 80 ευρώ, ενώ φτάνουν τα 650 ευρώ. Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι για να λάβει κάποιος το σύνολο του επιδόματος θέρμανσης, πρέπει να έχει αγοράσει καύσιμο τουλάχιστον διπλάσιας αξίας (π.χ. επιδότηση 500 ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης αξίας 1.000 ευρώ).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται, με τη χρήση των κωδικών TaxisNet, μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ myΘέρμανση, η οποία βρίσκεται στον σύνδεσμο https://www.aade.gr/mythermansi. Η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης χωρίζεται σε δυο ενότητες.

Η πρώτη, με τον τίτλο «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος», είναι για την υποβολή της αίτησης. Η δεύτερη, με τίτλο «Τα Παραστατικά μου», είναι για την καταχώριση των αποδείξεων αγοράς ειδών καυσίμων (εξαιρείται το πετρέλαιο). Η διασταύρωση για το πετρέλαιο θέρμανσης γίνεται αυτόματα και δεν απαιτείται η επισύναψη πιστοποιητικών.