Επιδότηση ως και 5.000 ευρώ στους επιχειρηματίες εστίασης προκειμένου να αγοράσουν θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου, σκέφτεται να δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μπορεί η κυβέρνηση να μην έχει αποφασίσει ακόμη το πότε θα ανάψει το πράσινο φως ώστε να λειτουργήσουν και πάλι τα καταστήματα εστίασης, ωστόσο υπάρχει σχεδιασμός για τους περιορισμούς κάτω από τους οποίους θα γίνει αυτό.

Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι η περιορισμένη χρήση των εσωτερικών χώρων όπου ο κορωνοϊός μεταδίδεται πιο εύκολα.

Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να μπορούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να λειτουργήσουν μέσα στο χειμώνα σε εξωτερικούς χώρους, γίνεται προσπάθεια να εξασφαλισθεί μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και δημόσιας χρηματοδότησης ένα κονδύλι περί τα 60 εκατομμύρια ευρώ ώστε να επιδοτηθεί η αγορά θερμαντικών σωμάτων (υγραερίου, ηλεκτρικά, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου κ.α.), με την προϋπόθεση ότι δεν θα πρόκειται για μεταχειρισμένα άλλα για καινούργια σώματα.

Γίνεται λόγος για ένα σώμα ανά 10 τ.μ. νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου ή παραχωρημένου με βάση την αίτηση που έχει υποβάλει ο δυνητικός λήπτης της και μέχρι 100 ευρώ για κάθε θερμαντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ, ενώ σε καμία περίπτωση το ποσό επιδότησης της κάθε επιχείρησης δεν θα ξεπερνάει τις 5.000.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται να γίνουν σύντομα γνωστές μέσω επίσημων ανακοινώσεων, καθώς ο στόχος είναι το πρόγραμμα να αρχίσει να τρέχει μέσα στην επόμενη εβδομάδα ώστε οι επιχειρήσεις εστίασης να προλάβουν να εξοπλιστούν.