Επικεφαλής ψηφοδελτίου για τις ελογές στην ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης |

Την υποψηφιότητά του στις εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχει θέσει ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία». Ο κ. Καλογιάννης έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενωτικού ψηφοδελτίου και ύστερα από σειρά επαφών, ελήφθη η οριστική απόφαση για συμμετοχή στις εκλογές. Μετά την απόφαση της συμμετοχής του στις εκλογές, ο δήμαρχος Λαρισαίων με επιστολή του προς δημάρχους και μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, η οποία θα συγκληθεί την ερχόμενη Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, τονίζει μεταξύ άλλων ότι το αποτέλεσμα των εκλογικών διαδικασιών στην ΚΕΔΕ, θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα o κ. Καλογιάννης σημειώνει την ανάγκη υπεράσπισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης, υποστηρίζοντας μέσω της επιστολής του ότι έχει μεγάλη σημασία να διαμορφωθεί «ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης απέναντι στις αρνητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και σύνθεσης για το αύριο του θεσμού».

«Είναι γνωστό ότι η επιζητούμενη ενότητα, μέχρι σήμερα, περιχαρακώθηκε από τη στάση των κομμάτων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνολική ενιαία και ενωτική στάση των προοδευτικών δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης», αναφέρει ο δήμαρχος Λαρισαίων στην επιστολή του και συμπληρώνει: «Στον δήμο Λαρισαίων σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, πετύχαμε η ενότητα αυτή να ξεπεράσει τα όρια των κομμάτων και να εκφραστεί με επιτυχία το 2014 και το 2019, οδηγώντας μας στη διοίκηση του δήμου, και βρήκε τη στήριξη πολλών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι Πράσινοι). Πιστεύω βαθύτατα πως το εγχείρημα της Λάρισας πρέπει να εφαρμοστεί και σε επίπεδο ΚΕΔΕ. Προς την κατεύθυνση αυτή απέστειλα επιστολές στις αυτοδιοικητικές κινήσεις της ΚΕΔΕ “Αυτοδιοικητικό Κίνημα”, “Νέα Αυτοδιοίκηση” και “Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία”. Πλέον αναλαμβάνω την πρωτοβουλία και την ευθύνη για τη διαμόρφωση προοδευτικής ενωτικής παρέμβασης και την συγκρότηση ψηφοδελτίου για τις εκλογές οργάνων στην ΚΕΔΕ με τίτλο “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” και ζητώ τη στήριξή σας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ