Συνομιλία, μέσω τηλεδιάσκεψης, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον Αρμένιο ομόλογό του, Ζοχράμπ Μνατσακανιάν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται διπλωματικής πηγές, στο επίκεντρο της επικοινωνίας των δύο ανδρών, τέθηκαν φυσικά οι τελευταίες εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να τονίζει τη διαρκή ετοιμότητα της χώρας μας να συμβάλλει στις προσπάθειες για την άμεση αποκλιμάκωση και τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την αποδοκιμασία της χώρας μας έναντι κάθε παρέμβασης τρίτων που υποδαυλίζει την ένταση.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Μονίμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ, κατόπιν αιτήματος και της Ελλάδας, με θέμα την κλιμακούμενη ένταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Όπου τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η υποστήριξη του ρόλου του ΟΑΣΕ και ειδικότερα της Ομάδας Μινσκ, για τη διευθέτηση της κρίσης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, όπως γίνεται γνωστό, τονίστηκαν οι διαχρονικοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αρμενίας.